Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Pastacı Kreması

Katılım
14 gün
Mesajlar
119
Tepkime puanı
85
Yaş
28
Konum
İZMİR
Pastacı Kreması


MALZEMELER

1 litre süt
200 gram margarin
250 gram un (2 5 su bardağı)
300 gram toz şeker (1 5 su bardağı)
1 adet çubuk vanilya veya 1 adet toz vanilya
3 adet bütün yumurta
300 gram çiğ krema
Çikolatalı versiyon için:
1 yemek kaşığı toz kakao
100 gram damla çikolata
HAZIRLANIŞI

Bu reçetede size pastahanelerde satılan yaş pastaların, milföylerin ve eklerlerin içinde kullanılan orjinal pastacı kremasını paylaşacağım
200 gram margarini ocakta eritin ve unu ekleyip iyice kavurun
Aynı anda başka bir kapta sütü, şekeri, çubuk vanilyayı veya toz vanilyayı ve 3 adet bütün yumurtayı koyup çırpma teli ile durmadan karıştırarak kaynama noktasına getirin


Süt iyice ısınınca tel süzgeç ile kavrulan una boşaltın
İyice karıştırın ve koyu kıvamlı krema haline getirin
Çukur bir kaba alın ve üzerine streç film kapatın, üzerine buharını vermesi için birkaç delik açın


Krema iyice soğuyunca üzerine çok soğuk çiğ kremayı ekleyin ve mikserinizin en hızlı ayarı ile çırpın
Artık dilediğiniz çalışma için kullanabilirsiniz
Bu kremayı çikolatalı yapmak için ise sütü ısıtırken 1 kaşık toz kakao ve 100 gram damla çikolata ekleyin
 
Geri
Üst Alt