Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Parmesanlı patlıcan tarifi

Katılım
1 ay 25 gün
Mesajlar
1,393
Tepkime puanı
597
Konum
Yıldızlardan
Parmesanlı Patlıcan



Malzemeler​

  • 4 patlıcan
  • 200 gr parmesan peyniri
  • 100 gr mozarella peyniri
  • 300 panko/galeta unu
  • 2 yumurta
  • 50 gr süt
  • Tuz
  • Karabiber
Sos için:

  • 3 domates
  • Sarımsak
  • 30 gr salça
  • Fesleğen

Nasıl Yapılır​

  1. Patlıcanlar alacalı bir şekilde soyulur ve yuvarlak şekilde doğranır.
  2. Patlıcanların acılığını gidermek için bir kasede tuzlu su hazırlanır ve patlıcan dilimleri bu suda 15 dakika bekletilir.
  3. Bu esnada un ve süt karıştırılır.
  4. Patlıcanların suyu süzüldükten sonra kağıt havlu yardımıyla kurulanır.
  5. Dilimlenmiş patlıcanlar sırası ile yumurta ve pankoya batırılır ve tavada kızartılır.
  6. Domates sos ve peynir aralara gelecek şekilde iki kat dizilir. Üzerine mozarella ve rendelenmiş parmesan peyniri atılır.
 


Bu alana bir cevap yazın...
Geri
Üst Alt