Paprikanın faydaları nelerdir?

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Macarca'da acı biber anlamına gelen paprika, Macar mutfağının en çok kullanılan baharatlarından biridir. Acı ve tatlı olmak üzere iki değişik çeşidi bulunmaktadır. Dünyanın nerdeyse her ülkesinde en fazla kullanılan baharatlar arasında olan paprika yapısındaki etken maddelerden ötürü ilaç alanında de sıklıkla tercih edilen bir bitki olarak bilinmektedir. Çoğunlukla yemek olarak yahut toz baharat olarak tercih edilir.

Paprika Nasıl Kullanılır?
Gayet etkili bir yağ yakıcı olan paprikanın acı çayı benzer zamanda hastalıklara karşı da koruyucudur. Paprika çayını hazırlamak için gerekli olan malzemeler şunlardır:

1 diş sarmısak

1 çay kaşığı toz paprika

1 tutam biberiye

Hazırlanışı
Sarımsağı havanda tam olarak dövülür ve 1 bardak suya atılır. Daha sonrasında diğer malzemeler de eklenmektedir ve su ısıtılır. Kaynamaya başladıktan 30 saniye sonra çayın altı kapatılır ve takriben beş dakika demlenmesi beklenir. Çay demlendikten sonra biraz ılınmasını beklenir ve ılındıktan sonra içine bir dilim dimon konur. Hazırlanan çay gün içinde 2 kere, yemeklerden 1 saat sonra tüketilebilmektedir.

Hayli iyi bir yağ yakıcı olan paprika çay dışında yemeklerde sos olarak da kullanılabilmektedir veyahut yemeklere katılabilir. İlaç alanında paprika hapı, kapsülü ve kremi de üretilir. Çok değişik formu bulunan paprikadan faydalanmak için bu kullanım şekillerinden herhangi biri tercih edilebilmektedir.

Paprikanın Faydaları Nelerdir?
Yağ yakımını arttırır ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

Merhemi kullanıldığı zaman ciltteki döküntü ve yaralara iyi gelir.

Kolestrolü ve mide asidini düzenleyici özellikleri bulunmaktadır.

Soğuk algınlığı ve üşütmelerde paprika çayı oldukça yararlıdır.

Şiddetli baş ağrılarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Paprikanın tüketilmesiyle beraber mutluluk hormonu olan endorfin hormonunun salınımı artar.

Mikropları öldürücü etkileri ile diyabet hastalarına iyi gelir.

C vitamini yönünden gayet zengin olmasından ötürü günlük C vitamini ihtiyacını yalnız olarak karşılar.

Yapısında yer alan ve acılığı sağlayan kapsaisin maddesi anti tümor özelliği taşır. Bu özelliği vesilesiyle meme, prostat, mide ve akciğer kanseri hücrelerinin gelişmesini önlemektedir.

Kan dolaşımını hızlandırıcı etkisi ile metabolizmanın hızlanmasını sağlamaktadır.
 
Geri
Üst Alt