Papanaşi Tatlısı Tarifi (Moldova ve Romen Tatlısı)

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,734
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 11958

Malzeme Listesi

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 250 gram peynir (inek peyniri)
  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 150 gram un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • ÜZERİ İÇİN
  • Ekşi Krema
  • Vişne
  • Böğürtlen
  • Yaban mersin

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Derin bir kap içerisine şeker, kabartma tozu ve peyniri alıp karıştırın.

Adım2

Üzerine yumurta, vanilya, un ve irmiği ekleyin. Tüm malzemeleri mikserle karıştırın.

Adım3

Hamur çok yapışkan olursa, üzerine un ilave edebilirsiniz.

Adım4

Hamur ele yapışmayacak kıvama geldiğinde streç ile örtün ve buzdolabında 20 dakika bekletin.

Adım5

Dinlenmiş hamuru alın ve küçük parçalar kopartın. Parçaları elinizle yuvarlayarak şekil verin ve ortasına parmağınızla bastırarak çukur açın.

Adım6

Hamurları hazırladıktan sonra tavaya yağ ekleyin ve kızdırın. Hamurların iki tarafını da yağda kızartın.

Adım7

Tatlının üzerine koymak için küçük hamur topları hazırlayın ve kızartın.

Adım8

Kızarttığınız hamurları büyük servis tabağına alın ve üzerine ekşi krema dökün.

Adım9

Küçük hamur toplarını, kremanın üzerine yerleştirin. Üst kısmını vişne sosu ve yaban mersini ile süsleyin. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt