Otlu ve Çekirdekli Poğaça

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9618

Hamuru için:

2 su bardağı (400 ml) ılık su

1 yemek kaşığı Aktif Kuru Maya

Yarım çay bardağı (45 g) toz şeker

1,5 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ

2 yemek kaşığı (30 g) tereyağı

6-7 su bardağı (600-700 g) un

Yarım demet dereotu, kıyılmış

Üzeri için:

2 yumurtanın sarısı

Ay çekirdeği içi

Yapılışı

Aktif Kuru Maya’yı, şekeri ve ılık suyu karıştırarak mayayı eritin. Bu şekilde 15 dakika bekletin.Hamuru için kalan malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında, 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın.Hamur ikinci kez mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek 25-30 dakika kadar pişirin.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt