Ekli dosyayı görüntüle 9618
Hamuru için:
2 su bardağı (400 ml) ılık su
1 yemek kaşığı Aktif Kuru Maya
Yarım çay bardağı (45 g) toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
2 yemek kaşığı (30 g) tereyağı
6-7 su bardağı (600-700 g) un
Yarım demet dereotu, kıyılmış
Üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
Ay çekirdeği içi
Yapılışı
Aktif Kuru Maya’yı, şekeri ve ılık suyu karıştırarak mayayı eritin. Bu şekilde 15 dakika bekletin.Hamuru için kalan malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında, 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın.Hamur ikinci kez mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek 25-30 dakika kadar pişirin.
Hamuru için:
2 su bardağı (400 ml) ılık su
1 yemek kaşığı Aktif Kuru Maya
Yarım çay bardağı (45 g) toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı (50 ml) sıvı yağ
2 yemek kaşığı (30 g) tereyağı
6-7 su bardağı (600-700 g) un
Yarım demet dereotu, kıyılmış
Üzeri için:
2 yumurtanın sarısı
Ay çekirdeği içi
Yapılışı
Aktif Kuru Maya’yı, şekeri ve ılık suyu karıştırarak mayayı eritin. Bu şekilde 15 dakika bekletin.Hamuru için kalan malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın. Oda sıcaklığında, 30 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın.Hamur ikinci kez mayalandıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ay çekirdeği içi serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana dek 25-30 dakika kadar pişirin.