“Siz bilinçaltınızı bilince dönüştürene kadar, o sizin hayatınızı yönlendirecek ve siz ona kader diyeceksiniz.”
- Carl Gustav Jung
Bilinçaltının nasıl çalıştığını anlarsan, hayatını istediğin yönde şekillendirebilirsin.
Bilinçaltı, davranışlarımızı, duygularımızı ve alışkanlıklarımızı yönlendiren görünmez bir güçtür. Farkında olmadan hayatımızı şekillendirir. Onu doğru kullanırsak, yaşamımızı dönüştürebiliriz.
1. Bilinçaltı gerçek ile hayali ayırt edemez. Ona ne söylerseniz, onu gerçek olarak kabul eder.
• Olumlu cümleler kur! “Ben başarısızım” yerine “Başarıyı hak ediyorum” de.
2. Bilinçaltı tekrarı sever. Sürekli yaptığımız şeyler, otomatik hale gelir.
• Pozitif alışkanlıklar oluştur! Her gün küçük ama düzenli adımlar at.
3. Bilinçaltı, kelimelerden çok görsellerle çalışır. Hayal ettiğin şeyleri daha hızlı gerçekleştirirsin.
• İstediğin hayatı gözünde canlandır! Kendini o başarıyı yaşarken hayal et.
4. Bilinçaltı, yoğun duygulara daha güçlü tepki verir.
• Olumlamaları sadece söyleme, hisset! Mutluluğu, huzuru, başarıyı gerçekten yaşadığını hisset.
5. Bilinçaltı “değil”, “yok” ve olumsuzluk eklerinden anlamaz. “Hata yapmamalıyım”, dediğinde, sadece hataya odaklanır.
Cümlelerini olumlu kur.
• “Hata yapmamalıyım” yerine “Doğru kararlar alıyorum” de.
Hasta olmak istemiyorum.” yerine “Sağlıklıyım ve güçlüyüm.” de.
6. Bilinçaltı şu anı yaşar. Onun için geçmiş ve gelecek şu anda yaşanıyor.
• Hedeflerini sanki şu anda gerçekleşiyormuş gibi söyle:
“Ben zaten başarılı bir insanım.”
“Bolluk ve bereket içindeyim.”
7. Bilinçaltın, çocukluktan beri taşıdığın inançlara göre hareket eder. Bu yüzden bazen ilerleyemediğimizi hissederiz.
• Kendi inançlarını sorgula. “Para kazanmak zor” yerine “Bolluk içinde yaşamak benim hakkım” gibi inançlar geliştir.
8. Bilinçaltı, sürekli aldığı mesajlara göre programlanır. Bu yüzden tekrarlanan sözler, zihninde güçlü bir etki bırakır.
• Kendine olumlu telkinler ver!
“Ben değerliyim, hayatım güzelleşiyor.” gibi cümleleri her gün tekrarla.