- Katılım
- 4 yıl 1 ay 28 gün
- Mesajlar
- 5,542
- Tepkime puanı
- 1,102
- Yaş
- 28
- Konum
- İzmir/35
- Memleket
- İzmir
- Meslek
- Grafiker
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Öksürük tedavisi için bir çok ilaç ve bitkisel tedavi yöntemleri önerilir. Daima bir hastalığın tedavisinde uzman birinin destek ve önerisiyle hareket etmek en doğrusu olsa da doğal tedavi yöntemleri de öksürük için birebir çözüm sunmaktadır. Uzun süren ve boğazı yaralayıcı seviyeye kadar gelebilen öksürüklerde tedavi kadar erken müdahale de önemlidir. Bu erken müdahale de evde pratik bir biçimde hazırlanabilen doğal yöntemler ile kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bunların başında ise zencefil gelir. Toptan bir öksürük kurutucu olarak bilinen zencefil değişik karışımlar ile öksürüğün hemen geçmesine ve boğazın yumuşayarak iyileşmesine yardım etmektedir. Peki, zencefil nasıl kullanılmalıdır?
Zencefil çayı
En fazla da nezle veya grip sonrası meydana gelen öksürüklerin tedavisi için kullanılan zencefil çayının hazırlanışı da bir o kadar basittir. Yapılışında biraz zencefil rendelenerek sıcak suya atılır ve takriben on dakika kadar demlenmesi beklenir. Her gün yemek sonrası içilmesi önerilirken gün içerisinde azami 3 bardak içilmesi kafi olabilecektir. Zencefil çayına tarçın ilave edilmesi dengeli metabolizma ve daha kuvvetli bir direnç sağlayacaktır.
Zencefil + Bal
Bir çay kaşığı kadar zerdeçal ve de benzer ölçüde zencefil bal ile karıştırılıp yenebilir. Öksürüğe hemen iyi gelecek ve kısa zaman içinde kesilmesini sağlayacaktır. Ballı zencefilin tadı hayli acı olabilecektir fakat gün içinde ne olursa olsun 2 sefer alınması önerilmektedir. Özelliklede boğazda zencefilin yakıcı tadı hissedilmelidir.
Zencefil içerikli karışımlar yahut çay tüketildikten sonra minimum yarım saat kadar bir şey yenmemesi veyahut hemen üstüne su dahi bir şey içilmemesi önerilmektedir. Zencefilin boğaza tam etki edebilmesi için bu detay önemlidir.
Zencefilin çay yahut balda tadını biraz olsun yumuşatmak için limon sıkılabilir. Hem sağlıklı aynı zamanda daha rahat bir içiş keyfi sunacaktır. Gün içinde 2 kaşık yahut çay olarak 3 bardağı geçirilmemesi önerilmektedir. Çünkü tersi halinde mide ekşimesi yahut midede tahrişe neden olabilir. Özel olarak ameliyat öncesi zencefil kullanımı var ise derhal bırakılması önerilmektedir.
Zencefil çayı
En fazla da nezle veya grip sonrası meydana gelen öksürüklerin tedavisi için kullanılan zencefil çayının hazırlanışı da bir o kadar basittir. Yapılışında biraz zencefil rendelenerek sıcak suya atılır ve takriben on dakika kadar demlenmesi beklenir. Her gün yemek sonrası içilmesi önerilirken gün içerisinde azami 3 bardak içilmesi kafi olabilecektir. Zencefil çayına tarçın ilave edilmesi dengeli metabolizma ve daha kuvvetli bir direnç sağlayacaktır.
Zencefil + Bal
Bir çay kaşığı kadar zerdeçal ve de benzer ölçüde zencefil bal ile karıştırılıp yenebilir. Öksürüğe hemen iyi gelecek ve kısa zaman içinde kesilmesini sağlayacaktır. Ballı zencefilin tadı hayli acı olabilecektir fakat gün içinde ne olursa olsun 2 sefer alınması önerilmektedir. Özelliklede boğazda zencefilin yakıcı tadı hissedilmelidir.
Zencefil içerikli karışımlar yahut çay tüketildikten sonra minimum yarım saat kadar bir şey yenmemesi veyahut hemen üstüne su dahi bir şey içilmemesi önerilmektedir. Zencefilin boğaza tam etki edebilmesi için bu detay önemlidir.
Zencefilin çay yahut balda tadını biraz olsun yumuşatmak için limon sıkılabilir. Hem sağlıklı aynı zamanda daha rahat bir içiş keyfi sunacaktır. Gün içinde 2 kaşık yahut çay olarak 3 bardağı geçirilmemesi önerilmektedir. Çünkü tersi halinde mide ekşimesi yahut midede tahrişe neden olabilir. Özel olarak ameliyat öncesi zencefil kullanımı var ise derhal bırakılması önerilmektedir.