Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Konuya cevap cer


Nevzine Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


125 gram oda sıcaklığında tereyağ

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı tahin

1 çay bardağı süt

1 yemek kaşığı elma sirkesi / üzüm sirkesi

3 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz


Şerbeti için:


2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

1/2 (yarım) su bardağı üzüm pekmezi


Nevzine Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır ?


1 - Öncelikle şerbeti hazırlayarak tarife başlayalım.

2 - Şeker ve suyu bir tencereye alıp 10 dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.

3 - Hamur için oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ, tahin, süt ve sirkeyi karıştırma kabına ekleyelim.

4 - Malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip yoğuralım.

5 - Ele yapışmayan kıvamlı hamur elde edene kadar un ilavesi yapılabilir.

6 - Yumuşak kıvamlı hamur elde ettikten sonra 1 su bardağı cevizi ekleyip tekrar yoğuralım.

7 - Dikdörtgen büyük boy borcamın tabanını sıvı yağ ile yağlayalım.

8 - Hazırladığımız hamuru borcama yerleştirip elimizle baskı uygulayarak düzleştirelim.

9 - Hamurun üzerine çatalla çizikler oluşturalım.

10 - Hamuru dilimlere ayırıp önceden ısıtılmış 200°c fırında pişirelim.

11 - Soğuyan şerbetin içine üzüm pekmezini ekleyip karıştıralım.

12- Fırından çıkan tatlının 10 dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyip şerbetini dökelim.

13 - Şerbetini çektikten sonra üzerini antep fıstığı ve ceviz ile süsleyerek servis edelim.


Bot olmadığınız anlamamız için Ankara Plakasını Yazınız
Geri
Üst Alt