MALZEMELER
- 1 adet nar
100 gram közlenmiş kestane
1 su bardağı yoğunlaştırılmış süt
500 gram biter çikolata
1/4 su bardağı nar ekşisi
50 gram kavrulmuş ceviz
Bir tutam tuz
YOĞUNLAŞTIRILMIŞ SÜT İÇİN
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
KALIBI YAĞLAMAK İÇİN
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yoğunlaştırılmış süt için toz şeker ve sütü tencereye alıp kısık ısıda 1/3'ü kalana kadar pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip yoğunlaştırılmış süt, nar ekşisi, kavrulup irice kırılmış ceviz, irice doğranmış kestane ve tuzu iyice karıştırın. Yağlanmış 20x20 cm ebadında kare bir kalıba dökün. Üzerine nar tanelerini serpiştirip buzdolabında 2 saat dinlendirin. Dilimleyip servis yapın.