- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa için
Malzemeler
- 1 kg pırasa
- 1 su bardağı kuru domates püresi (Yoksa normal püre)
- 4-5 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2-3 diş sarımsak
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
- 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
- 1/2 limonun suyu
- Tuz
Nar Ekşili Zeytinyağlı Pırasa
Nasıl Yapılır
- Pırasaları yıkayıp uzun uzun dilimleyin. Yayvan bir tencerenin dibine bir miktar zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi gezdirin.
- Domates püresinin yarısını ilave edin. Maydanozun yarısını serpin, sarımsakları bütün olarak ezip tencereye ekleyin ve yarım çay kaşığı tuz serpiştirin.
- Dilimlenmiş pırasaları, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.
- Üzerine yarım çay kaşığı daha tuz serpin ve limon kabuğu rendesini serpin. Kalan maydanozları ve kuru domates püresini yayın.
- Üzerine nar ekşisi ve limon suyu gezdirin.
- En son zeytinyağını ve portakal suyunu ilave edip orta ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde iken pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Kapağını açmadan soğutun ve servis edin.