- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler:
200 ml lik bardak ölçüsüyle:
3 bardak yulaf ezmesi
1 bardak süt
2 adet olgun muz
5 adet Medine hurması
100 gr kavrulmuş fındık
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı elma pekmezi
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
1) Yulaf ezmesini ve sütü tencereye alın, kısık ateşte süt tamamen çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin.
2) Muzların kabuklarını soyarak çatal ile ezin. Hurma ve fındıkları blenderden geçirerek ezilmiş muzlara ilave edin. Süt ile pişirdiğiniz yulaf ezmesi, tahin, pekmez ve tarçını da ekleyip tüm malzemeleri iyice karıştırın.
3)Karışımı buz kaplarına pay edip buzlukta en az 3 -4 saat bekletin. Arzu edilirse bu şekilde tüketilebilir veya aşağıda tarifini verdiğim eritilmiş çikolata ile kaplayabilirsiniz.
Çikolata kaplama için:
150 gr bitter kuvertür çikolata
2 çorba kaşığı süt
1) Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada eritip sütü ekleyerek homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
2) Muzlu yulaflı küpleri kalıptan çıkartıp çikolata sosuna batırarark tel ızgara üzerine alın. Süs şekerleri serpin.
Afiyet olsun.