Mısır Turşusu

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 9 gün
Mesajlar
25,232
Tepkime puanı
8,697
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Mısır Turşusu

Mısır Turşusu​


Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişastası ile değişik yemeklere konularak sağladığı lezzet ile sevilen bir besin olma özelliği taşır. Mısır turşusu da yemekler ile beraber yenilen sağlıklı bir salata çeşididir. Mısır turşusu imalı için birkaç püf noktası bulunmaktadır.

Malzemeler;
  • 15 ve 20 adet kadar olgunlaşmamış süt mısırı.
  • 1 litre kadar içme suyu.
  • 4 çorba kaşığı kadar kaya tuzu.
  • 1 çay kaşığı kadar limon tuzu.
  • 2 çorba kaşığı kadar üzüm sirkesi.
  • 2 litrelik olan vakumlu kavanoz.
Hazırlanışı: Süt mısırlar koçanlarından ayrılarak bol su ile yıkanır. Fazla iri olan mısırlar iki veya üç eşit parçaya bölünebilir. Ayrı bir kap içinde içme suyu, kaya tuzu ve limon tuzu karıştırılarak homojen olan bir turşu suyu meydana gelir. Kavanozun içine mısırlar dik olacak biçimde düzgün bir şekilde dizilir. Mısırlar asla üst üste gelmemeli ve tek sıra mısır boyu, kavanozun boyu ile eşit olacak biçimde olmalıdır. Bütün mısırlar kavanoza konulmasının ardından üstüne turşu suyu ve sirke konularak vakumlu kapağı kapatılır. Bu biçimde serin ve güneş ışığı almayan bir yerde 15 gün kadar bekleyen mısır turşusu yenilmeye hazır bir duruma gelir. Kapağı açılmasının ardından 2 veya 3 hafta içerisinde yenilmelidir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt