Mide iltihabına ne iyi gelir, nasıl geçer?

Katılım
1 yıl 8 ay 8 gün
Mesajlar
201
Tepkime puanı
78
Mide iltihaplanma problemleri yaşayan kişilerin ilk olarak uzman kişi tarafından verilen antibiyotik ve ağrı kesiciye başlaması gerekmektedir. İyileşme sürecinde doğal besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Bakteri oluşumunu önleyen ve içerisinde antibiyotik etkisi bulunan yoğurt da mide için oldukça yararlıdır. Daha hafif besinlerin tüketilmesi mide yanmasını ya da ağrıları yaşanmasını önlemektedir. Midenin sindirim yapabilmesi için sıvı besinlerin tüketilmesi oldukça önemlidir. Mide iltihaplanmalarının iyileşme süreçleri de kişiden kişiye ve dikkat edilmesine göre değişmektedir.

MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR?
Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir. Mideyi rahatsız etmeden sağlıklı bir şekilde sindirim yapılmasına da yardımcı olmaktadır. Tüm besinlerin içerisinde bir miktar antibiyotik etki bulunmaktadır. Bu nedenle besinlerin oranlarını doğru şekilde ayarlamak ve ona uygun tüketmek gerekmektedir. Yağlı yiyeceklerden kaçınılmalıdır.

MİDE İLTİHAPLANMASI NASIL GEÇER?
Mide iltihaplanmasını geçirmek için ilk olarak ilaç kullanımını aksatmamalı ve doğru besinler tüketilmelidir. Üstelik ilaç ile desteklenen takviye edici gıdalar da mide rahatsızlıklarının kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Mide rahatsızlığına en iyi gelen besinlerden biri yoğurt olarak bilinmektedir. Hastalar gün içerisinde iki kase yoğurt tüketerek hem mide asidinin oluşmasını hem de iltihabın yayılmasını önlemektedir. Bitki çayları arasında yer alan, zencefil, papatya ve nane çayları da mideyi rahatlatan ve iltihaplanmanın oranını düşüren çaylar olarak bilinmektedir.

MİDE İLTİHAPLANMASI NEDEN OLUŞUR?
Mide iltihaplanmasının oluşumları genelde dışarıdan alınan bakteri ile gerçekleşmektedir. Mide iltihaplanması yenilen besinlerden de kaynaklanabilmektedir. Özellikle et, tavuk ve balık gibi besinlerin üzerinde yer alan bakterilerin tam olarak besin üzerinden uzaklaşmaması sonucunda tüketilmesi mide iltihaplanmalarına neden olmaktadır. Midenin farklı bölgelerinde farklı bakteriler oluşabilmektedir. Bu durum iltihaplanmanın da yayılmasına neden olur. Aynı zamanda çevresel faktörler sonucunda da mide iltihaplanması ya da çeşitli rahatsızlıklar yaşanmaktadır.

MİDE İLTİHAPLANMASI NASIL KURUTULUR?
Mide iltihaplanması yaşayan kişiler bu sıkıntından kurtulmak için ilk önce ilaç tedavisine başvurmaktadır. İlaç tedavisi mide için en sağlıklı çözüm yollarından biridir. Üstelik bu tedavi sırasında mideyi rahatsız etmeyecek besinlerin tüketilmesi gerekmektedir. Mide rahatsızlıklarını önleyecek yoğurt ve bitki çayları midenin sağlıklı bir şekilde sindirim yapabilmesini sağlamaktadır. Mideyi rahatsız edecek yağlı ya da protein ağırlıklı besinlerden de uzak durulması gerekmektedir.

Pek çok kişi mide iltihaplanmasını nasıl kurutacağını araştırmaktadır. İltihaplanmayı kurutmak için ilk olarak tüketilen besinlere dikkat edilmelidir. Aynı zamanda bol su tüketimi de midenin bu iltihabı atabilmesi için oldukça önemlidir. Midede bulunan iltihabın ve bakterilerin azalması için antibiyotik desteği alınmalıdır.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt