Mercimekli Kök Ispanak Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
resim-mercimekli-kok-ispanak-tarifi-5425.jpg

Mercimekli Kök Ispanak Tarifi için Malzemeler​

  • 1,5 kg ıspanak (sap ve kök kısmı kullanılacak)
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek (veya haşlanmış beyaz kuru fasülye)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 4 çay kaşığı domates salçası
  • 4 diş sarmısak
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet limonun suyu
  • 1çay kaşığı tuz, karabiber
  • Türk akhvesi fincanıyla 1 fincan sıvıyağ
  • 2 su bardağı sıcak su

Mercimekli Kök Ispanak Tarifi Hazırlanışı​

  1. Ispanağın yapraklarını ayırın ve başka bir yemek ya da börek için kullanmak üzere buzdolabına kaldırın. Kök kısmınından çok az keserek ayıklayın ve saplarını on santimlik parçalar halinde doğrayıp yıkadıktan sonra süzün.
  2. Kuru soğanı ayıklayıp yemeklik çok ince olacak şekilde doğrayın. Dolmalık biberlerin sapını kesip tohumlarını yıkayıp çok ince halka şeklinde dilimleyin.
  3. Sarmısakları ayıklayıp pirinç tanesi büyüklüğünde doğrayın..
  4. Soğanları geniş bir çelik tencerenin dibine yerleştirin. Üzerine sarmısakları serpiştirip, kırmızı biberleridizin. En üste ise ıspanak köklerini yan yana sıralayın.
  5. Ispanakların üzerine zeytinyağını gezdirip tuz ve karabiberi serpin. Toz şekeri de ilave edip limon suyunu gezdirin. Haşlanmış mercimeği de ıspanakların üzerine serpiştirin.
  6. Tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtup kapağı açık vaziyette 5 dakika kadar pişirin.
  7. Son olarak salçayla sıcak suyu da tencereye aktarıp kapağını kapatın. Yemeği, kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tencereden almayıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına aktardığınız yemeği soğuk olarak servise sunun. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt