Mercimekli Fava Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
resim-mercimekli-fava-tarifi-5334.jpg

Mercimekli Fava Tarifi için Malzemeler​

  • 2 su bardağı kuru iç bakla
  • 1-2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı toz kimyon
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 3 diş sarmısak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı

Mercimekli Fava Tarifi Hazırlanışı​

  1. Kuru baklayı iyice yıkadıktan sonra üzerine 4 su bardağı soğuk su koyarak bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün, yıkayıp süzdüğünüz baklayı orta boy bir tencereye koyun. Üzerine, yıkayıp süzdüğünüz kırmızı mercimeği ekleyin. Son olarak, tencereye 4 su bardağı su ilave edip kısık ateşte, bakla iyice yumuşayıncaya kadar, 20-25 dakika pişirin. Içine pişerken tuz, kimyon,karabiber ve pirinç tanesi gibi dilimlenmiş sarmısakları katın. Ara sıra karıştırmayı unutmayın. Baklayı geceden ıslatınca ertesi gün kısa sürede pişer.
  2. İyice yumuşayan baklayı ocaktan alıp henüz sıcakken el blenderi yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezin. (ezme işlemini mutfak rabotunda da yapabilirsiniz) Böylece koyu boza kıvamında bir bakla püresi elde etmiş olacaksınız.
  3. Diğer taraftan, ayıklayıp yıkadığınız maydanozu ince ince kıyıp püre haline getirdiğiniz ılık favaya ilave ederek karıştırın. Baklayı koyacağınız kenarları yüksek orta boy servis tabağının içini soğuk suyla çalkalayıp ıslatın.
  4. Sonra favayı, ıslattığınız bu servis tabağına aktarıp üzerini kaşıkla düzeltin. Soğuduktan sonra buzdolabında en az 4-5 saat ya da 1 gece kadar bekletin.
  5. Servise sunmadan önce üzerine sızma zeytinyağı gezdirin. Mısırlılar gibi ince limon dilimleri ve haşlanmış katı yumurta dilimleriyle süsleyerek servise sunabilirsiniz. Favanın jöleli bir yapısı vardır. Bekledikçe katılaşır, yeterince katılaşınca dilimleyerek servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun…
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt