Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!

Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)

Üye Ol!

Manolya Tatlısı

Katılım
13 gün
Mesajlar
99
Tepkime puanı
73
Yaş
28
Konum
İZMİR
Manolya Tatlısı







HAZIRLANIŞI:



Sütü tencereye döküyoruz, toz şekeri ilave ediyoruz Yumurta sarılarını ayırıp, koyuyoruz Unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz Çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz Kremanın ilk sıcaklığı çıkınca içine krema döküyoruz ve mikserle çırpıyoruz Kıvamı yine de koyu olursa soğuk süt ilave edip mikserle çırpıyoruz Kup bardakların yarısına kadar puding koyuyoruz Bebe bisküvileri doğrayıcıda toz haline getirip pudingin üzerine serpiyoruz Çilekleri dilimliyoruz ve bardağın kenarlarına diziyoruz Üzerine tekrar puding koyuyoruz Bebe bisküvisi serpiyoruz ve üzerini de yelpaze şeklinde dilimlediğimiz çilekle süslüyoruz


MANOLYA TATLISI


1 lt süt
1 su b toz şeker
2 yumurta sarısı
2 çorba k un
1 çorba k nişasta
1 pk vanilya
1 pk krema
1 pk bebe bisküvisi
1 kase çilek

MALZEMELER
1 litre süt
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 kutu krema (200ml)
1 paket krem şantiye
Bebe bisküvisi
Kakaolu petibor
Çilek veya dilediğiniz meyveler
HAZIRLANIŞI


İlk olarak sütü şekeri nişasta un ve vanilyayı tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz Muhallebi ılıdıktan sonra krema ve toz şantiyi ekleyip 2 dakika mikserle çırpıp soğumaya bırakıyoruz Ardından robota çektiğimiz bisküvileri cuplara sırayla muhallebi bisküvi meyve gelecek şekilde pay edip soğuması için dolaba kaldırıyoruz Benim bardaklarıma göre 6 tane tatlı çıktı Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 
Geri
Üst Alt