Mandalinanın beyaz kabuklarını soymayın!

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
shutterstock_522206131-custom-780x470.jpeg

Küçük, lezzetli ve sadece kış sezonun altın parçası mandalina Akdeniz Bölgesinde yetiştir ve ana mevsim kasım ve mart ayları arasında olduğundan turunçgiller sıklıkla soğuk mevsimde tüketilen meyvelerdendir.

Turunçgiller sadece mis gibi kokmakla ve ağzımızı sulandırmakla kalmaz, aynı zamanda sağlıklı besinlerle de doludur.

Mandalina bize C vitamini, folik asit, A vitamini ve potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerin iyi bir kısmını sağlar.

Aynı zamanda, mandalina çok az kalori içerir ve neredeyse hiç yağ içermez – bu da onu ideal bir atıştırmalık yapar. Tek dezavantajları: önce zahmetli bir şekilde çıkarmamız gereken beyaz deri. Yoksa zorunda değil miyiz? Aslında beyaz ipleri koparmamak için bazı sebepler var aslında. Nedenini daha ayrıntılı olarak açıklıyoruz.

Mandalinanın beyaz kabuğu ile yemeniz için sebepler!​

Çoğu insan mandalina dilimlerini yemeden önce beyazlarını titizlikle koparır.

Biraz acı tadı olan mezokarpın yenmez olduğunu düşündürür.

Dış kabuk derisi ile meyve arasındaki beyaz kısım değerli besinler açısından zengindir ve bu nedenle soyulmamalıdır.

Diğer şeylerin yanı sıra, mezokarp bize C vitamini ve flavonoidler gibi sağlığı destekleyen ikincil bitki maddeleri sağlar.

Ayrıca ikincisi kan lipit seviyelerimiz üzerinde olumlu bir etkiye sahip olabilir ve böylece kardiyovasküler hastalıklara karşı koruma sağlar.

Bağışıklık sistemimizi güçlendirebilir ve hatta kanser gelişimini önleyebilir.

Bir başka artı nokta ise beyaz, yüksek lif içeriği nedeniyle bağırsakları çalıştırır.
 
Geri
Üst Alt