- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
Malzemeler- 8 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 çorba kaşığı çekilmiş badem
- 4 çorba kaşığı su
- 5 su bardağı taze sıkılmış mandalina suyu
- 2 su bardağı su
- 6 çorba kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı kıyılmış mandalina kabuğu
- Mandalina dilimleri
- Mandalina kabuğu şekerlemesi
Mandalina Soslu Muhallebi
Nasıl Yapılır
- Derin bir kapta yumurta sarıları ve tozşekeri mikserle 3 dakika çırpın.
- Ayrı bir kapta buğday nişastasını 4 kaşık suyla ezip karışıma ekleyin. Un ve vanilyayı ilave edin.
- Üzerine sütü üzerine döküp düzgün bir karışım elde edinceye kadar çırpın.
- Hazırladığınız karışımı derin bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca badem ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebiyi karıştırmadan birkaç dakika daha pişirin.
- Ocaktan alıp üzeri kaymak tutmaması için soğuyuncaya kadar mikserle çırpın. Kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Buzlukta 5 dakika bekletin.
- Sos için, mandalina suyu, su, nişasta, mandalina kabuğu ve şekeri tencerede karıştırın.
- Kısık ateşte devamlı karıştırarak pelte kıvamında pişirin. Soğuyunca katılaşan muhallebinin üzerine paylaştırın.
- Katılaşması için buzlukta 5 dakika bekletin. Malzeme bitene kadar işlemi sürdürün. Kaselerin üzerlerini mandalina kabuğu şekerlemesi ile süsleyip servis yapın.