Mandalina Pelteli Muhallebi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 22 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 5622

Mandalina Pelteli Muhallebi Malzemeleri​

Mandalina muhallebisi için​

  • 12 Adet mandalina
  • 2 Yemek kaşığı buğday nişastası
  • 6 Yemek kaşığı tozşeker

Muhallebi için​

  • 1 Litre süt
  • 5 Yemek kaşığı tozşeker
  • 1 Çubuk vanilya
  • 4 Yemek kaşığı un
  • 2 Adet yumurta

Mandalina Pelteli Muhallebi Yapılışı​

  1. Muhallebimiz için tenceremize sütümüzü ve 5 yemek kaşığı tozşekerimizi döküp kaynatalım, kaynayınca ocağın altını kapatalım.
  2. Ayrı bir kapta unumuzu ve yumurtamızı mikser yardımı ile çırpalım ve vanilyamızı ilave edip karıştıralım.
  3. Unlu karışımımıza 1-2 kepçe sıcak sütümüzden ilave edip karıştıralım
  4. Sütümüzün altın tekrardan yakıp yumurtalı unumuzu yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  5. Borcamımızı ıslatalım ve pişen muhallebimizi borcamımıza döküp buzdolabında iyice donuncaya kadar bekletelim.
  6. Mandalinalarımızın suyunu sıkıp nişasta ve şekerimizle muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim.
  7. Buzdolabında dondurduğumuz muhallebimizin üzerine döküp tekrardan buzdolabında donduralım.
  8. Buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis yapabiliriz.
Afiyet Olsun
 
Geri
Üst Alt