- Katılım
- 2 yıl 9 ay 4 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Malzemeler
- 120 g tereyağı
- 1/4 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 4 mandalinanın suyu
- 4 mandalinanın rendelenmiş kabuğu
- 2 yemek kaşığı un
- Pudra şekeri
- Nane yaprakları
Mandalina Dolgulu Barlar
Nasıl Yapılır
- Tereyağını bir kaba alıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Pudra şekeri, un ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Karışımı yağlı kağıt serili dikdörtgen bir fırın tepsisine dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
- Mandalina dolgusu için yumurtaları ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın.
- Üzerine mandalina suyu ve rendelenmiş mandalina kabuğunu ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın.
- Mandalinalı dolguyu fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin.
- Fırının ısısını 140 dereceye düşürüp, yaklaşık 25 dakika daha pişirdikten sonra fırından çıkarın.
- Ilındıktan sonra dikdörtgen parçalar elde edecek şekilde dilimleyin. Üzerini pudra şekeri ve nane yapraklarıyla süsleyin. Soğuduktan sonra servis yapın.