Maklube Tarifi'

Katılım
3 yıl 4 ay 11 gün
Mesajlar
297
Tepkime puanı
149
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 2111Maklube Tarifi'nin Malzemeleri
  • Yarım – 1 kg arası tercihen kuşbaşı kuzu eti
  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 100 gram tereyağı
  • Kızartma için sıvı yağ
  • Su
  • Karabiber, tuz
Süslemesi için;

  • Yarım kg yoğurt
  • İsteğe bağlı olarak yapılmış salata
  • Kırmızıbiber
Maklube Tarifi'nin Yapılışı
  1. Pirinçleri güzelce yıkayarak bir müddet suda bekletin.
  2. Kuşbaşı etleri düdüklü tencerede az su koyarak bir müddet haşlayın. (suyunu pilavına kullanıyoruz, böylelikle et suyu ile pilav daha lezzetli olacaktır. )
  3. Et haşlanırken, patates ve havuçları küp küp ya da halka şeklinde doğrayın ve ayrı bir tavada yağda kızartın.
  4. Kızardıktan sonra başka bir kaba alın. Et haşlandıktan sonra suyunu süzerek başka bir kaba alın, suyunu ayırın.
  5. Derin bir tencerenin iç kısmını tereyağı veya sıvı yağ ile iyice yağlayın. Sonra en alta halka şeklinde doğranmış soğanları dizin, birkaç halka dilim de kızartılmamış patates yerleştirin.
  6. Üzerine pişen etin yarısını döşeyin. Etin de üzerine suda bekleyen pirinci süzerek yarısını ilave edin.
  7. Orta kısmına gelince kızartılan havuç ve patateslerin yarısını ve kalan etin bir miktarını karıştırıp ekleyin
  8. . Pirincin kalan yarısını da ekleyin ve en son kata kalan et ile kızartılanların kalanını ekleyin ve biraz aşağıya doğru bastırın.
  9. Et suyunu ilave edin, eğer 2-2, 5 sb kadar çıkmıyorsa biraz daha ılık su ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pişmeye bırakın.
  10. Maklube pişerken, dilediğiniz salata malzemelerini kullanarak mevsimine göre salatayı hazırlayın. Ayrıca yoğurdu hafif sulandırın.
  11. Maklubenin pilavı suyunu iyice çektikten sonra pişmiş demektir, ters çevirmeye az kaldı. Eğer tam piştiğine kanaat ettiyseniz, kullanacağınız siniyi tencerenin kapağını açarak üzerine tam ortaya ters olacak şekilde çevirin ve sininin kenarlarını yoğurt ve salata ile süsleyin.
  12. Ekli dosyayı görüntüle 2112
  13. Kendi tarifimdir
 
  • Beğen
Tepkiler: LsR

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 8 ay 4 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,715
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Kuzu eti diyor yenmezmi.. görüntüsü patlıcan kebabımsı duruyor ama
 
Geri
Üst Alt