Ekli dosyayı görüntüle 2099Makaron Yapımı ve Püf Noktaları Tarifi'nin Malzemeleri
- 75 gram yumurta akı (bayat)
- 75 gram toz badem
- 150 gram pudra şekeri (mümkünse katkısız)
- 30 gram normal toz şeker
- 10 gram şekersiz kakao
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr sütlü çikolata
- 100 gram krema
- İlk olarak krema için, sıvı krema sos tenceresine alınır ve kaynama noktasına gelince içine çikolatalar ilave edilir, eriyene kadar kısık ateşte karıştırılır.
- İlk başlarda sıvı olan krema, siz makaronlarınızı yapana kadar buzdolabında çokokrem kıvamına gelecektir.
- Makaron için, yumurta akları bir fiske tuz ile birlikte cam kasede düşük devirde çırpılmaya başlanır.
- Köpüklenme olunca, toz şeker, 5 sefer de ilave edilir.
- Yüksek devirde traş köpüğü kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. (bu kısımda gıda boyası ile renklendirme yapabilirsiniz)
- Birlikte Robottan ve elekten geçirilen badem, kakao ve pudra şekerinin yarısı merenge eklenir ve alttan üste doğru aklar ezilmeden hassas hareketlerle karıştırılır.
- Daha sonra diğer yarısı eklenir ve aynı şekilde karıştırılır.
- Sıkma poşetine doldurulan makaron karışımı yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla 1 Tl büyüklüğünde sıkılır ve 30 dakika kurutulur.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede 15 dakika pişirilir.
- Soğuyunca yerinden çıkartılır ve eşleştirilir.
- Aralarına ganaj kreması sürülür ve 1 gün sonra servis yapılır.
- Bu ölçülerden 35 tek, 12 -13 adet çift makaron çıkıyor.