Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 11 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Macar Usulü Mantar Çorbası Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com


Kaç Kişilik
6 kişilik
Pişirme Süresi
40 dakika
Hazırlama Süresi
15 dakika
Macar Usulü Mantar Çorbası Malzemeleri
4 yemek kaşığı tereyağ
2 adet yemeklik doğranmış soğan
300 gram mantar
1 bardak süt
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
2 bardak tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Macar Usulü Mantar Çorbası Nasıl Yapılır?
Orta ateşte tereyağını eritin.
5 dakika kadar soğanları tereyağında soteleyin.
Mantarları doğrayın ve tencereye ekleyip 5 dakika daha soteleyin.
Soya sosu ve tavuk suyunu ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Ayrı bir kapra un ve sütü çırpın.
Çorbaya yavaşca ekleyin ve 15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Limon suyu, yoğurt, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta çırpın.
Çorbadan birkaç kepçe alarak yoğurtlu karışıma ekleyip ılımasını sağlayın.
Daha sonra yoğurtlu karışımı çorbaya yavaşca ekleyin, karıştırın ve 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
Dereotu serperek servis yapabilirsiniz.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt