Macar Kebabı Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
1653752052595.webp.jpg

Malzemeler
800 gr kuşbaşı et
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı Kara biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığıkekik
1 adet domates
2 adet patlıcan
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
6-7 diş sarımsak
1 su bardağı su
Kızartmak için
Sıvı yağ


Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • tuz
  • kara biber

Üzeri için
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyuyoruz
Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz kızgın yağda sırasıyla patlıcan ve patatesi kızartıp kağıt havlu üzerine alıyoruz

Etimizi uygun bir tencereye alıyoruz zeytinyağı ekleyip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz daha sonra tencerenin kapağı kapalı orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra sarımsakları soyup küçük küçük doğruyoruz domatesi küçük küçük doğrayıp etimize ilave ediyoruz 1 su bardağı bezelye tuz kara biber toz biber ekleyip güzelce karıştırıyoruz 4-5 dk daha pişirdikten sonra kızartmış olduğumuz


Sebzeleri ekleyip karıştırıyoruz 1 su bardağı su ekleyip 2-3 dk daha pişirip etimizi tepsiye alıp güzelce yayıyoruz
Beşamel sos için

Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz un ekleyip ocakta hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
1. Daha sonra süt ekleyip karıştırıyoruz tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırıyoruz koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.
3. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp etimizi üzerine gezdiriyoruz üzerine kaşar peyniri serpip 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt