Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
lubnan-usulu-kiymali-bezelye-guvec-ab752401-7e34-4a9b-ba28-609dfb69e9bd.jpg

Malzemeler​

  • 500 g taze bezelye içi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (İnce doğranmış)
  • 300 g kuzu veya dana kıyma
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet büyük boy havuç (Küp kesilmiş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates (Küp doğranmış)
  • Yarımşar çay kaşığı yenibahar, karabiber, tarçın, kimyon, kişniş

Lübnan Usulü Kıymalı Bezelye Güveç

Nasıl Yapılır​

Çok lezzetli Lübnan usulü kıymalı bezelye güveç tarifi
  1. Baharatları küçük bir kasede harmanlayın.
  2. Tencereyi orta ateşin üzerine alıp ısıtın. Tencere ısınınca yağlarla birlikte soğanı aktarın. Soğanları yumuşayana kadar kavurun. Sarımsakları ilave edip 1 dakika pişirin. Sonra kıymayı ekleyin. 5 dakika daha pişirin.
  3. Tuzu, baharat karışımının yarısını ilave ederek birkaç kez karıştırın.
  4. Havucu, salçayı ve rendelenmiş domatesi, kalan baharat karışımını ekleyin. Kaynamaya bırakın.
  5. Tencerenin içindekiler kaynayınca 2 su bardağı kaynar içme suyu ekleyin. Kapağını kapatıp, ateşi kısın. Sos yoğun bir kıvam alana dek, yaklaşık 10 dakika pişirin.
  6. Bu arada taze bezelye içlerini ekleyin. Ateşi yükseltip birkaç dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp ateşi kısın ve 10 dakika daha pişirin. Bezelyelerin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra tencereyi ocaktan alın.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt