Lömbedek tatlısının tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 25 gün
Mesajlar
17,957
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,193
Cinsiyet
bPg20e
Eskiden daha çok yapılan lömbedek tatlısı, ‘Bayramda ne yapsam’ diye düşünenler için en güzel alternatif. Üstelik şerbeti kaynatılmadan kolayca hazırlanıyor. Kaymak, Hindistan cevizi ve fıstıkla sunumu mükemmel oluyor! Denemeyen kalmasın, bizden söylemesi…

Malzemeler

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Şerbet için;

4 su bardağı toz şeker
4, 5 su bardağı su

Üzeri için

Kaymak, fıstık, Hindistan cevizi vs.

NASIL YAPILIR?​

Bir kapta un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıp yavaş yavaş unu ilave edin.

Unla birlikte kabartma tozu da katın.

Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

Eskiden bayramlarda çokça yapılırdı... Yeni neslin hiç bilmediği lömbedek tatlısının tarifi


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Şerbet için şekeri suyun içinde kaynatmadan eritin.

Pişen tatlıyı fırından çıkar çıkmaz hepsinin üzerine kepçe ile şerbeti gezdirin ve tekrar fırına sürün.

Eskiden bayramlarda çokça yapılırdı... Yeni neslin hiç bilmediği lömbedek tatlısının tarifi


5 dakika daha fırında tutun ve çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.

Eskiden bayramlarda çokça yapılırdı... Yeni neslin hiç bilmediği lömbedek tatlısının tarifi


PÜF NOKTALARI​

- Şerbet ölçüsü bu tarif için tam, fazla gelmiyor, hepsini sünger gibi çekiyor. Bu nedenle hepsini dökmekten çekinmeyin. Bu ölçüler ile 30 adet tatlı çıkıyor.
İsteğe göre yarım ölçüyle de yapabilirsiniz.

-Lömbedek tatlısını hazırlarken çok kabardığı için aralıklı dizin ve bezeleri fazla büyük yapmayın.

-Tamamen soğuduktan sonra üzerine kaymak, fıstık içi veya Hindistan cevizi ile süsleyip servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst Alt