Lolaz pilavı nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 7 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Gaziantep mutfağına özgü bir yemek olan lolaz (börülce) pilavı bulgur pilavıyla börülcenin lezzetini bir araya getiriyor. Gaziantep’te kuru börülceye lolaz deniliyor.

Ekli dosyayı görüntüle 8848

Lolaz Pilavı İçin Malzemeler​

1 yemek kaşığı domates salçası,

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı kuru börülce (lolaz)

1 tatlı kaşığı karabiber

1 su bardağı pilavlık iri bulgur

1 orta boy soğan

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Lolaz Pilavı Hazırlanışı​

Bir çimdik şeker ekleyin.

Tereyağı eriyince ince kıyılmış soğanı ekleyin ve katıştırın.

Az ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene kadar pişirin.

Haşlanıp yumuşayan börülceleri bir kenara alıp süzün.

Sağan hafiften renk değiştirip kendini bırakmaya başlayınca salçayı ilave ederek 1- 2 dakika kısık ateşte kavurun

Sıcak servis yapın.

Suyunu çektikten sonra 10 dk demlenmesi için bırakın

Haşlanmış ve süzülmüş börülceleri bulgura ekleyin ve hafifçe katıştırın

Bulgurun üstüne takriben 2 cm çıkacak kadar sıcak su ekleyin ve hafifçe katıştırın.

Bulgur salçayı çekene kadar takriben 1-2 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.

Börülceleri yıkayıp küçük tencereye alın.

Üstüne çıkacak kadar su koyup haşlamaya bırakın.

Kalın tabanlı bir pilav tavasına, zeytinyağı ve tereyağını ekleyin.

Daha sonrasında yıkanıp süzülmüş bulguru ekleyin.

Bir adet orta boy soğanı çok ince bir biçimde doğrayın.


Tuz, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin.

Lolaz pilavının ölçülerini istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Mesela 1 su bardağı börülce, 1 su bardağı bulgur biçiminde de yapabilirsiniz. Ölçüler toptan damak tadınıza kalmış.

İşte lezzetli lolaz pilavı hazırlamak için ihtiyacınız olanlar!

Afiyet olsun.

Lolaz pilavını kıyma yahut ince kıyılmış etle de hazırlayabilirsiniz. Soğandan önce kavuracağınız kıyma veyahut ete yukarıdaki işlemleri uygulamanız yeterli.​
 
Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
Bulgur pilavının börülcelisini hiç yemedim ama yakışır
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt