Ekli dosyayı görüntüle 1978
Malzemeler
Pişirme Önerisi
Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.
Malzemeler
- 4 adet
yumurta - 1 su bardağı
toz şeker - 1 adet
rendelenmiş limon kabuğu - 2 yemek kaşığı
limon suyu - 1/2 su bardağı
ayçiçek yağı - 1 su bardağı
süt - 3 su bardağı
un - 1 paket
vanilin - 1 paket
kabartma tozu - Kek kalıbını yağlamak için:
- 1 yemek kaşığı
tereyağı
(veya margarin)
Pişirme Önerisi
Daha yoğun bir limon tadı elde etmek istiyorsanız tarife ½ su bardağı limonata ekleyebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri, bir çırpıcı yardımıyla krema halini alana kadar çırpın.
- Sırasıyla; süt, ayçiçek yağı ve limon suyunu ilave edip, 2 dakika daha çırpın.
- Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekledikten sonra karıştırın.
- Yağladığınız kek kalıbına harcı boşaltın ve eşit oranda kabarması için üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.Hazırladığınız limonlu keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin.
- İçini çekmesi için keki dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın ve dilimleyerek servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.