Limonlu Haşhaşlı Kolay Kek Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
KAÇ KİŞİLİK

4 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika

PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika

Malzemeler

3 su bardağı
un
(elenmiş)3/4 su bardağı
şeker
3 adet
yumurta
1 su bardağı
süt
3/4 su bardağı
sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
1 adet
limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı
haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı
tarçın
Püf Noktası
Fırın kabınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirme işlemini sürdürün.

Nasıl Yapılır?
Fırını 170 dereceye ayarlayın.

Yumurtaları bir kaba kırın.

Çırpma teliyle hafif hafif çırpın ve bu sırada ölçülü toz şekeri ilave edin.

Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin.

Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyin.

Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.

Yağlı kağıt serili 35x27 veya daha kabarık bir kek isterseniz daha küçük bir dikdörtgen kalıba hamuru koyun ve spatula yardımıyla düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.

Servis Önerisi
Dilerseniz üzeri için, pudra şekeri ve çırpılmış yumurta akı veya zevkinize göre hazır krem şantinin biraz daha sulu halini süslemek için kullanabilirsiniz
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt