KAÇ KİŞİLİK
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler
3 su bardağı
un
(elenmiş)3/4 su bardağı
şeker
3 adet
yumurta
1 su bardağı
süt
3/4 su bardağı
sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
1 adet
limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı
haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı
tarçın
Püf Noktası
Fırın kabınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirme işlemini sürdürün.
Nasıl Yapılır?
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Yumurtaları bir kaba kırın.
Çırpma teliyle hafif hafif çırpın ve bu sırada ölçülü toz şekeri ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin.
Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyin.
Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Yağlı kağıt serili 35x27 veya daha kabarık bir kek isterseniz daha küçük bir dikdörtgen kalıba hamuru koyun ve spatula yardımıyla düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.
Servis Önerisi
Dilerseniz üzeri için, pudra şekeri ve çırpılmış yumurta akı veya zevkinize göre hazır krem şantinin biraz daha sulu halini süslemek için kullanabilirsiniz
4 kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakika
PİŞİRME SÜRESİ
30 dakika
Malzemeler
3 su bardağı
un
(elenmiş)3/4 su bardağı
şeker
3 adet
yumurta
1 su bardağı
süt
3/4 su bardağı
sıvı yağ
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilin
1 adet
limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı
haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı
tarçın
Püf Noktası
Fırın kabınızın büyüklüğüne göre pişme süresi değişeceği için kontrollü olarak pişirme işlemini sürdürün.
Nasıl Yapılır?
Fırını 170 dereceye ayarlayın.
Yumurtaları bir kaba kırın.
Çırpma teliyle hafif hafif çırpın ve bu sırada ölçülü toz şekeri ilave edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyin.
Süt ve sıvı yağı yumurtalı karışıma ekleyin.
Elenmiş kuru malzemeleri, limon kabuğu rendesi ve haşhaş tohumlarını ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Yağlı kağıt serili 35x27 veya daha kabarık bir kek isterseniz daha küçük bir dikdörtgen kalıba hamuru koyun ve spatula yardımıyla düzeltin. Fırın kapağını açmadan 20 dakika pişirin. Kekin durumuna göre bir kürdan yardımıyla içini kontrol edin ve pişirmeye devam edin. İşte bu kadar. Afiyetler olsun.
Servis Önerisi
Dilerseniz üzeri için, pudra şekeri ve çırpılmış yumurta akı veya zevkinize göre hazır krem şantinin biraz daha sulu halini süslemek için kullanabilirsiniz