Limon soslu tavuk

Blog

********
Katılım
3 yıl 7 ay 30 gün
Mesajlar
157
Tepkime puanı
46
Konum
Evren
Cinsiyet
vtEvVy

Limon soslu tavuk

Limon soslu tavuk


Bu tarif, uzmanların dediklerine kulak verip hem protein hem de C vitamini bakımından zengin bir tarif hazırlamak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır.

Yanında klasik bir pirinç pilavı ile efsane oluyor, benden söylemesi.

MALZEMELER

  • 8 parça kemiksiz kalça eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım su bardağı krema
  • ¼ su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 2 su bardağı bebek ıspanak
  • 1 yemek kaşığı toz paprika biberi
  • Tuz
  • Karabiber
HAZIRLANIŞI

  • Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın.
  • 2 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritin.
  • Tavukların her iki tarafını da rengi dönünceye kadar pişirin.
  • Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
  • Tavuk suyu, krema, rendelenmiş eski kaşar peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin.
  • Tavuk suyu kaynamaya başlayınca ıspanakları ekleyin. Ispanaklar hafif yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  • Yemeğinizi bir fırın kabına alın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tavukların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin.
  • Fırından alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt