Limon soslu tavuk
Bu tarif, uzmanların dediklerine kulak verip hem protein hem de C vitamini bakımından zengin bir tarif hazırlamak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır.
Yanında klasik bir pirinç pilavı ile efsane oluyor, benden söylemesi.
MALZEMELER
- 8 parça kemiksiz kalça eti
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım su bardağı krema
- ¼ su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 2 su bardağı bebek ıspanak
- 1 yemek kaşığı toz paprika biberi
- Tuz
- Karabiber
- Tavukların üzerine tuz, karabiber ve toz paprika biberi serperek tatlandırın.
- 2 yemek kaşığı tereyağını geniş bir tavada eritin.
- Tavukların her iki tarafını da rengi dönünceye kadar pişirin.
- Kalan tereyağını ve ezdiğiniz sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
- Tavuk suyu, krema, rendelenmiş eski kaşar peyniri, limon suyu ve kekiği ilave edip pişirmeye devam edin.
- Tavuk suyu kaynamaya başlayınca ıspanakları ekleyin. Ispanaklar hafif yumuşayıncaya kadar 3-5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Yemeğinizi bir fırın kabına alın.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tavukların üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika daha pişirin.
- Fırından alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.