Limon Jöleli Bisküvili Muhallebi Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,901
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
Ekli dosyayı görüntüle 9857

Muhallebisi için

  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1çay kaşığı vanilya
limon sosu için

  • 1 su bardağı limon suyu ve içme suyu(Yarı yarıya)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
Arasına tercihen

  • Petibör bisküvi
  • Muz
  • Nasıl Yapılır?
    • Hindistan cevizi, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın.
    • Üzerine sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin.
    • En son vanilyayı ekleyin.Ocaktan aldığınız muhallebiyi dibini ıslattığınız borcama yayın.
    • Üzerine bisküvi ve muz dilimleri koyun.Dolaba kaldırıp 1 saat dinlendirin.
    • Dolaptan çıkınca üzerine pişirip soğuttuğunuz limon sosunu döküp yayın.3-4 saat dinlendirip servis edin.
  • Limon sosun yapılışı
    Yağ Hariç Bütün malzemeleri tencereye alıp, altını yakmadan iyice karıştırın.
    • Altını yakıp, kaynayana kadar devamlı karıştırın.
    • Kaynayınca altını kapatıp tereyağını ekleyin. Eriyene kadar karıştırın.
    • Servisten önce buzluğa konulursa dilimler daha güzel kesiliyor. Şekli bozulmuyor. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt