Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Normal
Hazırlama & bekletme süresi: 12 saatPişirme süresi: 15 - 18 dakikaMalzemeler:250 ml’lik bardak ölçüsüyle:1 bardak limon çiçeği2 bardak toz şeker2 - 3 adet limon yaprağı1 + 3/4 bardak su1 limonYapılışı:*Limon çiçeklerini yıkayıp süzdürerek derin bir tencereye aktarın, toz şekeri ilave ederek şekerin çiçeklerin üzerini kaplaması için tencereyi hafifçe sallayın. En son limon yapraklarını ekleyerek tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece serin yerde bekletin.*Ertesi gün limonun kabuğunu sebze soyucusu ile soyarak su ile birlikte tenceredeki şekerli limon çiçeklerinin üzerine alın.*Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirmeye başlayın, şeker eriyip kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirip bir limonun suyunu ilave edin. Reçelde baloncuklar oluşunca (yaklaşık 3 - 4 dakika sonra) ocağı kapatın. Reçelden küçük bir tabağa kaşık yardımıyla aktarın, yayılmıyorsa reçel olmuş demektir, gerekirse 2- 3 dakika daha pişirin.*Reçelin ilk sıcaklığı geçince sterilize edilmiş cam kavanoza aktararak kapağını sıkıca kapatın ve tüketene kadar serin yerde saklayın.
Hazırlama & bekletme süresi: 12 saat
Pişirme süresi: 15 - 18 dakika
Malzemeler:
250 ml’lik bardak ölçüsüyle:
Yapılışı:
*Limon çiçeklerini yıkayıp süzdürerek derin bir tencereye aktarın, toz şekeri ilave ederek şekerin çiçeklerin üzerini kaplaması için tencereyi hafifçe sallayın. En son limon yapraklarını ekleyerek tencerenin kapağı kapalı olarak bir gece serin yerde bekletin.
*Ertesi gün limonun kabuğunu sebze soyucusu ile soyarak su ile birlikte tenceredeki şekerli limon çiçeklerinin üzerine alın.
*Orta ateşte şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak pişirmeye başlayın, şeker eriyip kaynamaya başlayınca 15 dakika pişirip bir limonun suyunu ilave edin. Reçelde baloncuklar oluşunca (yaklaşık 3 - 4 dakika sonra) ocağı kapatın. Reçelden küçük bir tabağa kaşık yardımıyla aktarın, yayılmıyorsa reçel olmuş demektir, gerekirse 2- 3 dakika daha pişirin.
*Reçelin ilk sıcaklığı geçince sterilize edilmiş cam kavanoza aktararak kapağını sıkıca kapatın ve tüketene kadar serin yerde saklayın.