Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Leblebinin Faydaları

Katılım
2 yıl 9 ay 4 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
uzman-isim-leblebinin-faydalarini-soyledi-beyaz-sari-leblebi-gebelikte-kullanima-aday-besin-h1675114564-637f7a.jpg

Leblebinin Faydaları

Leblebi mide özsuyunun dengelenmesini sağlayarak reflü, gastrit gibi mide hastalıklarının şikâyetlerinin azalmasını sağlar. Aynı zamanda bu gibi hastalıkların iyileşmesine katkı sağladığı da bilinmektedir.
Sindirim sistemini düzenleyerek bağırsaklarda oluşabilecek ishal gibi rahatsızlıkların önüne geçer.
Kalorisi azdır ve tok tutar. Bu sayede diyet yapan kişiler tarafından tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.
Enerjiyi artırarak yorgunluğun önüne geçer.
İçeriğindeki antioksidan maddeler sayesinde stres, gerginlik gibi sorunların önüne geçer.
Kalsiyum ve protein içeriğiyle kas ve kemik gelişimini destekler.
Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. Böbreklerde kum ve taş gibi oluşumları da engellediği düşünülmektedir.
İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidan maddeler kalp sağlığının korunmasında önemli bir rol oynar.
Bağışıklığın güçlenmesini destekleyici bir görevi vardır.
LDL, yani kötü kolesterolün düşürülmesinde etkili besinlerden biridir.
Anne sütünü artırma özelliği vardır. Doğum yapmış kadınlara düzenli leblebi tüketmeleri tavsiye edilmektedir.
Mide bulantısını geçirir.
Odaklanma probleminin önüne geçer.
Beyin gelişimini ve sağlığını desteklediği bilinmektedir.

Hamilelikte Leblebi Yenir mi?

Gebelikte sarı leblebinin faydaları: Gebelik hormonlarının yarattığı mide bulantısı ve kusma şikâyetlerini hafifletmeye yardımcı olur. Mide öz suyunu emerek bulantı hissini giderir.

Anne adayları gebelik döneminde beslenmelerine oldukça dikkat etmektedir. Bu nedenle de hamilelik döneminde yiyecekleri besinler konusunda oldukça hassastırlar. Gebelik dönemindeki kişiler hamilelikte leblebi yenir mi sorusunun cevabını da merak etmektedir. Hamilelikte leblebi yenmesi güvenli olduğu gibi son derece yararlıdır da. Özellikle hamilelikte yaşanan bulantıların önüne geçilmesinde leblebi son derece etkilidir.

Aynı zamanda içeriğinde bulunan birçok vitamin, mineral ve aminoasitler sayesinde bebeğin gelişimine katkı sunarken annenin sağlına da iyi gelir. Ayrıca hamilelikte sık sık mideyle ve sindirimle ilgili problemler de meydana gelebilmektedir. Midede ekşimeye yol açan reflü başta olmak üzere hamilelikte yaşanabilecek mide sorunlarının önüne leblebi tüketimiyle geçilebilir. Fakat fazla tüketilmesi sonucu kabızlık ve başka problemler de meydana gelebileceğinden tüketim miktarına dikkat edilmesi tavsiye edilmektedir.


Leblebinin Zararları

Leblebi oldukça faydalı bir besin maddesi olsa da bazı durumlarda ve bazı kişiler için zararlı da olabilmektedir. Öncelikle kronik kabızlık problemi yaşayan kişiler tarafından dikkatli tüketilmelidir. Leblebinin ishali önlediği ve iyileşmesine yardımcı olduğu bilinmektedir fakat kabızlık şikâyetlerini artırıcı özelliği de olabilir. Bu nedenle kronik kabızlık sorunu yaşayan kişilerin leblebi tüketimi konusunda hekimlerine danışmalarında yarar vardır. Aynı zamanda bütün besinlerde olduğu gibi leblebinin de aşırı tüketiminden kaçınılması gerekmektedir. Aşırı tüketimi sonucu şişkinlik, çok fazla gaz, bağırsak krampları gibi sorunlara yol açabilen bir maddedir. Aşırı leblebi tüketiminde kabızlık problemi de ortaya çıkabilir. Bu sebeple günlük leblebi tüketiminin belirli bir miktarı aşmaması tavsiye edilmektedir.

Sarı leblebinin faydaları: İçerisinde barındırdığı zengin A,C ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içermektedir. Lif bakımından zengin olan sarı leblebi; kalp ve böbrek sağlığından, cilt ve saç sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlamaktadır

Sarı leblebinin Zararları: Aşırı miktarda tüketilmemelidir. Fazla miktarda tüketilirse şişkinlik, gaz ve hazımsızlık yapabilir. -Bazı kişilerde yan etki olarak gaz, hazımsızlık, bağırsaklarda kramp ve şişkinliğe sebep olabilir

Beyaz leblebinin faydaları: Beyaz leblebi antioksidan kaynağıdır. - Bağırsakları tembellikten kurtarır ve hızlı şekilde çalışmasına olanak verir. - Zengin protein kaynağı, vitamin ve minerallerle uzun süre tok kalma şansı sağlayarak kilo kaybına destek olur. - Yüksek lif oranına sahip olması sindirim sistemini güçlendirir.

Kuru üzüm ve sarı leblebinin faydaları

Kuru üzüm, demirin zengin bir kaynağıdır. Bu nedenle anemi tedavisi için en iyi çaredir. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumunu teşvik eden kuru üzüm, yüksek bakır içeriğine sahiptir. Göz sağlığı açısından da büyük faydaları olan kuru üzüm, sağlıklı gözler için gerekli olan A vitamini, beta-karoten ve alfa-karoten içerir."

Kavrulmuş sarı leblebinin faydaları

İçerisinde barındırdığı zengin A,C ve E vitaminlerinin yanı sıra kalsiyum, demir, bakır, potasyum ve yüksek miktarda sodyum içermektedir. Lif bakımından zengin olan sarı leblebi; kalp ve böbrek sağlığından, cilt ve saç sağlığına kadar birçok alanda fayda sağlamaktadır.
Kavrulmuş leblebi faydaları
Anne Sütünü Artırır.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirir.
Uzun Süre Tok Tutar.
Kolesterolü Dengeler.
Cilt Hücrelerini Yeniler.
Kan Şekerini Düzenler.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt