Lebeniye Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
3576326_593a722256af87519877be4d9d3b68f9_1366x1366.jpg

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı pirinç

1,5 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı un

Yarım limonun suyu

6 su bardağı su

Köftesi için:

200 gram köftelik kıyma

1 adet kuru soğan

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Köfteleri kızartmak için:

2,5 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

2 tatlı kaşığı kuru nane

Lebeniye çorbası nasıl yapılır?

Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatıp, ertesi gün haşlayın ve süzün.

Pirinci yıkayıp bir tencereye alın. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.

Kıymayı rendelenmiş kuru soğan, tuz ve karabiberle birleştirip güzelce yoğurun. Nohut büyüklüğünde köfteler yapıp elinizle yuvarlayın.

Haşladığınız pirinçlerin üzerine 4-5 su bardağı su ile haşlanmış nohutları ilave edin ve kaynamaya bırakın.

Başka bir kasede yoğurdu, unu, limon suyunu ve yarım su bardağı suyu çırpın. Bu karışıma tencerede kaynayan sudan 1 bardak kadar ekleyip yeniden çırparak ılıştırın. Ilıştırdığınız terbiyeyi, tencerede kaynayan pirinç ve nohutlara azar azar ekleyin. Tuzunu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Tereyağını geniş bir tavada eritip köfteleri içinde kızartın. Kızaran köftelerin üzerine kuru naneyi de ekleyip biraz kızdırın.

Çorbayı kaseye alıp üstüne köfteleri ve naneli yağı gezdirin. Lebeniye çorbası hazır!
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt