Genel Forumlar'ın en şahanesine hoş'geldiniz.. Genel Forum - Genel Forum Sitesi'🌼

Kayıt olarak genel forum sitemizin içeriklerine ulaşa'bilirsiniz.. Yenilikci bir forum anlayışını benimseyen forummeskeni sitemiz.. Sizleri eğlendirmekten, bilgilendirmekten çok mutluluk duyacaktır..

Lavanta Çiçeği Reçeli Yapımı

Katılım
2 yıl 9 ay 5 gün
Mesajlar
18,707
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,357
Cinsiyet
bPg20e
lavanta-re%C3%A7eli.jpeg

Lavanta, bir diğer adı ile Karabaş otu esansı ile birçok sektörün vazgeçilmezlerinden. Her derde deva lavanta çiçeğinin reçeli de bir o kadar lezzetli.

Gerekli Malzemeler:

  • Yarım kilodan fazla yabani lavanta çiçeği
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak karanfil (1 – 2 adet)
Öncelikle lavanta çiçeğinin reçelini yapmak kolay değildir. Fazlaca zaman ister. Bu reçeli yapabilmek için bir gün öncesinden hazırlıklara başlamanız ve hazırlık esnasında minimum 1 saat zamanınızın olması gerekir. Çünkü lavanta çiçeği biraz meşakkatli bir ayıklama ister. Üzerindeki çiçekler tek tek ayıklanmalıdır. Fazla lavanta çiçeği gerektirmesinin sebebi, her başaktan 5 civarı minik çiçek parçalarının elde edilebilmesidir.

Ayıklama işlemi bittikten sonra çiçeklerin nazikçe yıkanması gerekir. Üzerindeki tozdan kurtulmak için yapılan bu işlemde hassas davranmak önemlidir.

2 su bardağı şeker ile temizlediğiniz çiçekleri karıştırıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ardından ertesi gün reçeli yapmaya başlayabilirsiniz.

Kalan 2 su bardağı şeker ile suyu 15 – 20 dk kadar kaynatın. Bu işlemden sonra buzdolabından çıkardığınız karışımı ilave edin. Bu şekilde 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin ve kıvama geldiği zaman limon suyunu ilave edip bir taşım kadar kaynattıktan sonra soğuyunca karanfillerinizi ekleyebilirsiniz.
 

Benzer konular

24,451Konular
87,827Mesajlar
1,162Kullanıcılar
denzeLSon üye
Üst Alt