- Katılım
- 2 yıl 9 ay 5 gün
- Mesajlar
- 18,707
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 6,357
- Cinsiyet
Lavanta, bir diğer adı ile Karabaş otu esansı ile birçok sektörün vazgeçilmezlerinden. Her derde deva lavanta çiçeğinin reçeli de bir o kadar lezzetli.
Gerekli Malzemeler:
- Yarım kilodan fazla yabani lavanta çiçeği
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- İsteğe bağlı olarak karanfil (1 – 2 adet)
Ayıklama işlemi bittikten sonra çiçeklerin nazikçe yıkanması gerekir. Üzerindeki tozdan kurtulmak için yapılan bu işlemde hassas davranmak önemlidir.
2 su bardağı şeker ile temizlediğiniz çiçekleri karıştırıp buzdolabında 1 gece bekletin. Ardından ertesi gün reçeli yapmaya başlayabilirsiniz.
Kalan 2 su bardağı şeker ile suyu 15 – 20 dk kadar kaynatın. Bu işlemden sonra buzdolabından çıkardığınız karışımı ilave edin. Bu şekilde 15 dakika kadar kaynatmaya devam edin ve kıvama geldiği zaman limon suyunu ilave edip bir taşım kadar kaynattıktan sonra soğuyunca karanfillerinizi ekleyebilirsiniz.