Lahanalı Erişte Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 8 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,188
Cinsiyet
bPg20e
lahanali-eriste-tarifi-575x262.jpeg

Malzeme Listesi

  • 4 su bardağı erişte
  • 1 orta boy beyaz lahananın yarısı
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Haşhaş tohumu

Yemeğin Yapılışı

Adım1

Lahana yapraklarını incecik kıyın. Bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın. 30 dakika süzgeçte bekletin.

Adım2

Avucunuzun içinde sıkarak bir kaseye alın. 5 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin.

Adım3

Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25-30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.

Adım4

Erişteyi tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün. Lahanaya ekleyip karıştırın.

Adım5

Bu arada erişteyi tuzlu suda haşlayın. Ardından erişteyi süzüp lahanaya katın ve karıştırın.

Adım6

Tuz ve karabiberle tatlandırın. Üzerine haşhaş tohumu serpip servis yapın. Afiyet olsun.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt