Lahana Kokusu Nasıl Giderilir ?

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
1-)Tuzlu Su Yöntemi

Lahanayı mutfak ortamında pişireceğimizden dolayı hem lahana kokusu hem de diğer kokular etrafa yayılmaktadır. Bazı yemek kokuları evet iştah açıcı oluyorken bazıları gerçekten insanın iştahını bir anda götürmektedir. İşte bu yüzden böyle bir kokunun yayılmasını önceden engelleyebiliriz. Burada yapacağınız yöntem ise hanımlar çok basit olmaktadır.

İlk olarak lahananızı pişeceğiniz zaman 1 gün öncesinden tuzlu suyun içerisin de bekletme yapınız. Daha sonra tuzlu suyun içerisinden 1 gün sonra alıp pişireceğiniz vakit lahanalarınızı durulayın ve bu şekilde koku oluşumunu engellemiş olacaksınız.

2-)Bayat Ekmek

Bu yöntem genel olarak lahana haşlamasında en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Burada yapacağınız tek şey haşlama yapacağınız vakit tencerenin içerisine lahanalarınızı atmadan hemen önce bayat olan ekmekleri güzelce parçalayın ve onları atın. Sonra lahanaları da içerisine ekleyerek kaynatın ve göreceksiniz ki herhangi bir şekilde koku olmayacak.

3-)Elma Kabukları

Yukarıda bayat ekmekte yapmış olduğumuz aynı işlemi elma kabuklarında da uygulayacağımız. İlk olarak tencere içerisine elma kabuklarını atıyoruz ve sonrasında lahanalarımızı. Koku oluşumunu ise böyle yaptığımızdan dolayı büyük oranda engellemiş olacağız.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt