Labneli Poğaça Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 13 gün
Mesajlar
17,913
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e



MALZEMELER
200 gr.yumuşak tereyağlı margarin
200 gr.labne peyniri
1 yumurta
1 küçük paket toz maya(10 grm.lık)
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için yumurta sarısı&haşhaş
İÇ HARCI
süzme peynir

YAPILIŞI
  • Margarin,labne peyniri,şeker,tuz ve mayayı beraberce karıştırın.Üzerine un ekleyerek elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğurun.(oldukça yumuşak kıvamda bir hamur olacak)
  • Yoğurduğunuz hamurun üzerini örterek 35 -40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurunuzu tekrar bir ,kaç kaşık un ekleyerek yoğurun ve istediğiniz büyüklükte poaçalar hazırlayın.
  • Poaçalarınızın içine ezdiğiniz süzme peynirden koyun.
  • Hazırladığınız poaçaları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.Haşhaş serpin.Sonrada tepside 15 dakika mayalansın diye bekletin ve ısıtımış 180 derece fırında 25 dakika iyice kızarana kadar pişirin.
  • AFİYET OLSUN.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt