Kuzine Fırında Hindi But Tarifi

Katılım
3 yıl 7 ay
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Ekli dosyayı görüntüle 1804

Kuzine fırında portakal yatağında yavaş yavaş pişmiş hindi but… Sarımsak ve biberiyenin aromasıyla lezzetlenen bu yemeğe sevdikleriniz bayılacak!

Malzemeler:

2 adet hindi but
1 adet portakal
1 adet bütün sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 dal biberiye
Sosu için;

3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
2 adet portakal
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Bir çay kaşığı kekik
Tarif:

Hindi butların sosu için 2 adet portakalın kabuklarını rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
Ardından portakallı sıkıp suyunu bir kasenin içine alın.
Üzerine eritilmiş tereyağını, hardalı, balı, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıp kenara alın.
Butları pişirmek için portakalları iyice yıkayıp kabuklarıyla beraber doğrayın.
Bütün sarımsağı eninden ikiye kesin.
tepsisine yağlı kağıt serin ve butları dizin.
Zeytinyağı tuz ve karabiberi bir kasede karıştırıp butların üzerine dökün.
Kestiğiniz portakalları da butların yanlarına dizin.
Üzerine 2 dal biberiyeyi koyun.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik ’da 30-35 dakika pişirin.
Ardından fırının kapağını açıp hazırladığınız sosu butların üzerine sürün.
Her tarafına sos sürdüğünüz butları 15 dakika daha üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun!​
 

Charismax

Copyright @ Charismax
Katılım
3 yıl 7 ay 27 gün
Mesajlar
25,264
Tepkime puanı
8,711
Yaş
35
Konum
Memed' Home
İsim
CHRS
Memleket
Neresi?
Meslek
IzdırapÇI
Cinsiyet
vtEvVy
Medeni Hal
Yapsanda yesek olmamı :p
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt