Kütür kütür salatalık turşusu tarifi!

Katılım
2 yıl 2 ay 9 gün
Mesajlar
17,908
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
t25_kutur-kutur-salatalik-tur-528.jpg

TURŞUNUN PÜF NOKTASI

Salatalık turşusunun püf noktası kaynar su kullanılmasıdır, musluk suyu turşuyu yumuşatır. İşte nefis salatalık turşusu tarifi ve malzemeleri...

SALATALIK TURŞUSU MALZEMELERİ

1 kiloluk kavanoza yetecek kadar turşuluk salatalık

1 çay bardağı üzüm veya elma sirkesi

1 yemek kaşığı kaya tuzu

Kaynar su

SALATALIK TURŞUSU TARİFİ

Salatalık turşusu tarifi için önce salatalıkları yıkayın ve baş kısımlarını kesin. Ardından 2 diş sarımsağı 1 kiloluk kavanozların dibine atın.

Salatalıkları da kavanoza yerleştirin. Arasına 1 yemek kaşığı kaya tuzu atın. 1 çay bardağı sirkeyi de ekleyin. Üzerine kaynar suyu dökün ve kavanozun kapağını kapatın. Salatalık turşusunun püf noktası musluk suyunun kullanılmamasıdır. Musluk suyu turşuyu çabuk yumuşatır. Salatalık turşusu hazır. Afiyet olsun...
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt