Forumtagram Genel Forum Sitesine Hoş geldiniz!
Foruma Üye Olmadan, Konu açamaz, Yorum yapamaz ve Üyelerimizle Etkileşimde Bulunamazsınız. :)
Üye Ol!
YAPILIŞI
- 6 adet büyük boy domates
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet küçük kuru soğan (ince doğranmış)
- 1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz veya dereotu
Yapılışı:
- Domateslerin üst kısmını kapak gibi kesin. İçlerini dikkatlice bir kaşık yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız iç kısmı bir kaba alın ve ezin.
- Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
- Ezilmiş sarımsağı ve domates salçasını ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
- Yıkadığınız pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırın.
- Ayırdığınız domates içini, tuzu, baharatları ve şekeri ekleyin.
- 1/2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
- Ocağı kapattıktan sonra ince doğranmış maydanoz veya dereotunu ekleyin.
- Hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerlerine kestiğiniz kapakları kapatın.
- Dolmaları tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Yanında yoğurtla harika olur!
- Afiyet olsun!
