Kuru İncirli Tarçınlı Kek - Kuru İncirli Tarçınlı Kek Tarifi

Katılım
3 yıl 6 ay 12 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Kek Malzemeleri
Yarım Su Bardağı Pudra Şekeri
4 Adet Yumurta
3 Su Bardağı Un
12 Adet Kuru İncir
Yarım Yemek Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket Kabartma Tozu



Hazırlanışı
İşlemimize başlamadan hemen öncesinde kuru incirlerimizi ılık suda ortalama 2 saat bekletiyoruz, bekleme işlemi tamamlandıktan sonra incirli kekimizi yapmaya başlayabiliriz. İlk olarak kuru incirleri mısır tanesi büyüklüğünde olmak üzere her birini küçük parçalara bölüp ayrı bir kaba alıyoruz. Sonrasında incirli kek hazırlığı için un ve kabartma tozunu karıştırıyoruz, üzerine yumurtalarımızı kırıp , süt ve yağı ekleyip mikser yardımı ile karışım bir bütün olana kadar karıştırıyoruz. Karışım hazırlandığında içine tarçın ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak parçaladığımız kuru incileri ilave ediyor ve dikkatli bir şekilde karıştırıyoruz, incir tanelerinin eşit şekilde dağıldığını gördüğümüz zaman kek harcımız hazır demektir. Kek harcımızı kek kalıbına alıp 175 derece ısıtılmış fırınımızda yaklaşık yarım saat pişiriniz. Pişme işlemi tamamlandığında fırından çıkarttığımız kekin üzerine pudra şekerini homojen olarak serpiniz ve servise hazırlayınız.

Kekimize tadını verecek olan doğal meyve şekeri olan kuru incir olacaktır, ve içerisindeki tarçın vücudumuzun şeker ihtiyacını baskılayacaktır. Sağlık açısındanda tercih edilebilecek olan bu tarifimiz sizlere afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt