Kuru Domatesli Zahterli Foccacia Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 19 gün
Mesajlar
17,742
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
kuru-domatesli-zahterli-foccacia-36d114eb-bfac-451c-922f-3f38ea33bb66.jpg

İtalya'nın meşhur zeytinyağlı ekmeği olan foccacia tarifini, bir de zahter ile denemelisiniz. Zahter, zeytinyağı ve domatesin uyumu, bir de yumuşak ekmek ile birleşince yenmeye doyum olmuyor.

Malzemeler​

  • 500 gr un
  • 10 gr tuz
  • 30 gr yaş maya
  • 20 ml zeytinyağı
  • 350 ml su
  • 4 dal zahter
  • 10-15 adet kuru domates

Kuru Domatesli Zahterli Foccacia

Nasıl Yapılır​

  1. Un ve tuz bir kapta harmanlanır.
  2. Maya ve su bir yerde çözdürülür. Zeytinyağı eklenerek çırpılır ve unlu karışıma yavaş yavaş eklenir.
  3. Hamur yoğurulur ve içerisine zahter ve kuru domates atılarak yoğurulmaya devam edilir.
  4. Bir kaba alınarak 45 dakika mayalandırılır.
  5. Bir fırın kabı yağlanır ve hamur içerisine alınarak parmaklar ile foccacia şekli verilir. 15 dakika daha dinlendirilir.
  6. Fırın 180 derecede önceden ısıtılır ve fırında 35 dakika pişirilir.
  7. Fırından çıktıktan sonra üzerine zeytinyağı sürülerek dilimlenir. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst Alt