Küncülü Akıt Tarifi

Katılım
2 yıl 2 ay 23 gün
Mesajlar
17,943
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,191
Cinsiyet
bPg20e
kunculu_akit-515fbe90-e395-4fb2-8f4b-3b51c61113d2.jpg


Malzemeler​

  • 1 su bardağı susam
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Küncülü Akıt

Nasıl Yapılır​

Susamları yağsız tavada 10 dakika kısık ateşte kavurun. Üzerine pekmez ilave edip karıştırın. İçine cevizleri ilave edip karıştırın. Fırın tepsisine alüminyum folyo serin. Üzerine ince tabaka halinde susamlı karışımı dökün. 175 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Susamlar yanmadan fırından çıkarın. Başka bir tepsi üzerine ters çevirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.
 
Geri
Üst Alt