- Katılım
- 4 yıl 2 ay 25 gün
- Mesajlar
- 25,600
- Tepkime puanı
- 8,841
- Yaş
- 35
- Konum
- Memed' Home
- Web sitesi
- forummeskeni.com
- İsim
- CHRS
- Memleket
- Neresi?
- Meslek
- IzdırapÇI
- Cinsiyet
- Medeni Hal
Bu yazımızda sizlere bir kulaklık alırken nelere dikkat edileceği hakkında bilgi vermek için sizlerle birlikteyiz. Kulaklık alırken nelere dikkat etmeliyiz? Kulaklık alırken dikkat edilmesi gerekenler gibi şeylere değineceğiz.
20 Hz - 20000 Hz = Standart olarak karşımıza çıkan kulaklık türüdür. Bas ve tiz dengesi kabul edilebilir bir seviyededir.
10 Hz - 20000 Hz = Genellikle bas seslerde çok daha iyi bir performans sağlayan frekans tepkisidir.
10 Hz - 25000 Hz = Bas ve tiz frekans tepkilerinde oldukça doyurucu bir performans sergiler ve dinlediğiniz müzikten oldukça zevk almanızı sağlar.
Bu değerlere göre size en uygun kulaklık modelini ilgili kategoriden seçip artık daha iyi bir dinleme yapabilirsiniz.
Kulaklık Tipi:
Kulaklıklar genel olarak kulak içi ve kulak üstü olarak ikiye ayrılırlar. Kulak içi kulaklıkların taşıması daha kolay olup aynı zamanda kulak üstü kulaklıklara göre daha uygun fiyatlı olarak karşımıza çıkmaktadır. Her iki kulaklık türünde izolasyon konusu başarılı olabilir ve kulak üstü kulaklıkların ses frekans aralığı genellikle daha geniştir. Bu sayede bas frekanslardan tutun tiz frekanslara kadar oldukça başarılı bir iş çıkartırlar.Frekans Tepkisi:
Frekans tepkisi Hz olarak ifade edilir. Soldaki sayı ne kadar düşük ve sağdaki sayı ne kadar yüksekse bir kulaklığın performansı o derece güçlü olacaktır. Örnek vermek gerekirse;20 Hz - 20000 Hz = Standart olarak karşımıza çıkan kulaklık türüdür. Bas ve tiz dengesi kabul edilebilir bir seviyededir.
10 Hz - 20000 Hz = Genellikle bas seslerde çok daha iyi bir performans sağlayan frekans tepkisidir.
10 Hz - 25000 Hz = Bas ve tiz frekans tepkilerinde oldukça doyurucu bir performans sergiler ve dinlediğiniz müzikten oldukça zevk almanızı sağlar.
Desibel Seviyesi:
Aslında bu ifade bir kulaklığın takılı olduğu cihazdan aldığı elektrik enerjisini ne kadar ses enerjisine çevirdiğini temsil eder. Bu oran ne kadar fazlaysa o kadar güçlü bir ses seviyesine sahip olabilirsiniz. Fakat kulak sağlığınız için biraz düşük bir sesle dinleme yapabilirsiniz.Empedans Oranı:
Empedans oranı bir kulaklığın iç direncini temsil eden bir değerdir. Bu empedans direnç oranı 16, 32, 64 gibi değerlerle gösterilebilir. Bu sayısal değerler arttıkça sesin şiddeti bir o kadar artmaktadır fakat birim zaman oranında harcanan enerji bir o kadar artar. Ayrıca bir kulaklığı profesyonel olarak stüdyo ortamında değilde günlük mobil cihazlarda kullanacaksanız eğer 16 empedans değerinde bir kulaklık sizin için ideal bir seçim olacaktır.Kulaklık Yapısı:
Bu aslında tamamen kişisel bir seçim olacaktır. Kablolu veya kablosuz kullanım sizin için hangisi daha önemliyse bunlardan birini seçebilirsiniz.Bu değerlere göre size en uygun kulaklık modelini ilgili kategoriden seçip artık daha iyi bir dinleme yapabilirsiniz.