Kulak Çorbası Tarifi

Katılım
2 yıl 1 ay 18 gün
Mesajlar
17,717
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,160
Cinsiyet
bPg20e
kulak-corbasi-a894aa44-0053-457e-b653-5867fc17cb2d.jpg

Malzemeler​

  • 200 gr mantı
  • 200 gr dana kuşbaşı et
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • karabiber
  • toz kırmızı biber

Kulak Çorbası

Nasıl Yapılır​

  1. Etler tencerede kavrulur.
  2. Suyunu çektikten sonra tereyağı eklenir.
  3. Sarımsaklar ince ince doğranarak eklenir.
  4. Salça ilave edilerek kokusu çıkana kadar kavrulur.
  5. Su eklenir. Baharatlar ilave edilir.
  6. Nohutlar bir gece önceden suda bekletilir ve onlar ilave edilir.
  7. Pişmeye yakın mantı ilave edilir ve piştikten sonra servis edilir.
 
Geri
Üst Alt