Kremalı muffin nasıl yapılır?

Katılım
3 yıl 7 ay 8 gün
Mesajlar
5,534
Tepkime puanı
1,099
Yaş
27
Konum
İzmir/35
Memleket
İzmir
Meslek
Grafiker
Cinsiyet
bPg20e
Medeni Hal
Küçük ve yuvarlak kek biçimindeki muffinler değişik malzemeler ve dolgularla daha lezzetli hale getirilir. Kremalı muffin, özelliği olan günler içinde ve beş çaylarında tercih edilir. Kekten çok çok yoğun ve ıslak bir yapıya sahip, pastaya benzeyen hamur işleri tüketenlerin favori lezzetleri arasındadır.

Kremalı Muffin İçin Gerekli Malzemeler​

Kreması İçin​

Kremalı Muffin Nasıl Yapılır?​

Derin bir karıştırma kabının içine 2 adet orta boy yumurta ve 1 bardak toz şeker alınır. İki malzeme homojen hale gelip şekerler eriyene dek mikser veyahut çırpıcı ile çırpılır. Sonrasında üstüne 1 kahve fincanı sıvı yağ, 1 kahve fincanı eritilmiş margarin, 100 ml yarım yağlı süt ve 1 paket toz vanilya eklenir. Bütün malzemeler homojen hale gelene değin tekrar çırpılmaya devam edilir.

Son olarak 1 paket hamur kabartma tozu, 3 bardak elenmiş un ve 1 kahve fincanı damla çikolata kek hamuruna katılır. Toz malzemeler girdikten sonra hamur çırpılmaz. Yalnızca kıvam alana dek karıştırılır. Elde edilen hamur yağlı muffin kaplarına eşit bir biçimde paylaştırılır. Muffinler 170 derece fırında pişirilir. Soğuyunca kalıplarından çıkarılır ve kremaları ile süslenir.

Muffinler pişerken kreması hazırlanır. Bunu yapmak için 5 bardak yarım yağlı süt, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, çeyrek paket margarin, 3 çorba kaşığı elenmiş un ve 1,5 bardak toz şeker orta boy bir tencereye alınır. Orta ısıda puding yapar gibi karışıtırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamını alan karışım ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca 1 paket krem şanti ile kıvamını alması sağlanmaktadır. Krema, soğuyan muffinlerin üstüne istenen biçimde sıkılır. Ilık veyahut soğuk halde servis edilir.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt