Ekli dosyayı görüntüle 9855
Malzemeler
Kreması için
Malzemeler
- 1 kg. bal kabağı ( Ben 1 adet elmayla 1 kg. a tamamladım)
- 2 paket pötibör bisküvi
- 1 su bardağına yakın toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet kabuk tarçın
- 1 fiske tuz (Kabağın yavanlığını alır)
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Kreması için
- 1.5 su bardağı süt
- 2.5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta (Kaşıklar tepeli olmayacak)
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Bal kabağını soyup, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın. Ben 1 tane de soyulmuş, çekirdeği çıkarılmış elma ekledim.
- Üzerine ikiye bölünmüş kabuk tarçın ve 1 çay bardağı su ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp dibindeki fazla suyunu süzün. Bunu yapmazsanız, çok daha fazla bisküvi alır, malzeme zor toparlanır.
- Kabuk tarçını içinden çıkarıp, şekeri ekleyin. El blenderıyla bal kabağı ve elmayı püre haline getirin.
- Tere yağını ekleyip karıştırın. Püreyi soğumaya bırakın.
- Kremayı da bu bekleme aşamasında pişirebilirsiniz.
- Soğuyan püreye 2 paket bisküviyi kırarak ekleyin. (Önce bir paketi ekleyin. kıvam alana kadar eklemeye devam edin. Bekleyince de katılaşıyor. Bu yüzden çok katı yapmayın)
- Karışımı yarım saat daha dinlendirip, iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Parmaklarınıza yapışmaması için elinizi yağlayabilirsiniz.
- Parçaları yuvarlayın ve parmağınızla ortasına bastırıp çukurlaştırın. Hindistan cevizine bulayın.
- Önceden pişirip soğuttuğunuz kremayı tatlıların çukur yerlerine doldurun.
- Arzuya göre üzerlerine çikolata sosu gezdirebilir ve fıstık serpebilirsiniz.
- Afiyet şifa olsun!