Kraliçenin Gözyaşları Çiçeği

Katılım
2 yıl 2 ay 18 gün
Mesajlar
17,923
Çözümler
1
Tepkime puanı
6,190
Cinsiyet
bPg20e
kralicenin-gozyaslari-cicegi.jpg

Bilbergia Nutans, Efe püskülü veya Kraliçenin Gözyaşları çiçeği çarpıcı bir renk dizisine sahiptir. Bromeliad, yaklaşık 38 cm uzunluğa ulaşan kalın dışa dönük kemerli yapraklara sahiptir. Bitki parlak pembe ve uzun sarı organları ve mavi kesilmiş yeşil taç yapraklı çiçekler ile saplar üretir.

Menşei: Güney Amerika .

İsimler: Kraliçenin gözyaşları, Efe Püskülü (Ülkemizdeki Adları) dostluk bitkisi (ortak ad). Billbergia nutans (botanik / bilimsel ad).

Maksimum Büyüme (yaklaşık): Yükseklik 45 cm.

Evcil hayvanlar için zehirli mi: Kediler ve köpekler için toksik değildir.

Parazitik olmayan bir yaşam formu olarak başka bir bitkinin yanında veya kendi başına bir toprak saksısında yetiştirilebilir. Her iki durumda da kökleri her zaman sığ kalır ve neminin çoğunu yapraklardan ve çiçeklerden alır.

Bölünmesi ve paylaşılması kolay olması nedeniyle, Kraliçenin gözyaşları bitkisine genellikle Dostluk bitkisi denir. Yılda birkaç kez yeni sürgünler üretilir ve çiçeğin parlak renkleri her zaman bitki severlerin evlerinde takdir edilir. Bu bitkinin ortalama ömrü üç yıldır.

Görünüşü: Bu sığ köklenme bitkisi, kösele gibi bir his veren uzun, sert yapraklar üretir. Dişli kenarlar, bitkinin ömrü boyunca koyu yeşil kalan yapraklarda olağandır.

Çiçek taşıyan saplar pembe renkte büyür ve mavi, yeşil kesimleri ile pembe olan çiçek kümeleri üretir. Bu çiçeklerin, tüm çiçeklere gökkuşağı görünümü veren uzun sarı organları vardır.

Çiçeklenme: Efe Püskülü bitkisini çiçeğe teşvik etmek zor değildir. Çoğu bitki Mart ayının sonlarında veya Nisan başında yardımsız çiçek açar. Çiçekleri altı ila sekiz hafta sürer. Bitkiniz çiçek açma konusunda inatçı ise, bir ay boyunca su kaynağına bir çay kaşığı Epsom tuzu ekleyin ve çiçeklenme görünmelidir.

kralicenin-gozyaslari.jpg

Kraliçenin Gözyaşları Çiçeği Bakımı​

Sıcaklık: Bu bitki yaşamaktan hoşlandığı sıcaklık konusunda seçicidir. Mevsime bağlı olarak, sağlığını korumak için farklı sıcaklıklar isteyecektir. Yaz aylarında, bitkiye 18 ila 27 ºC arasında bir sıcaklık sağlayın. Sonbahar, kış ve daha serin bahar aylarında, bitkinin 16 ila 24 ºC sıcaklığa ihtiyacı vardır.

En soğuk kış aylarında, ara sıra dönemler 4 ºC’ye kadar dayanabilir, ancak uzun süreli maruziyet gelecek yılın çiçeklenmesini etkileyecektir.

Işık: Yaz aylarında, bitkinize kısmi gölge sağlayın. Yılın diğer zamanlarında bitkinin sağlığı için parlak fakat dolaylı ışık gerekir. Tam yaz güneş ışığı çiçekleri yok edebilir.

Sulama: Köklerin sığ doğası nedeniyle, efe püskülü nemin çoğunu havadan ve doğrudan yapraklardan ve çiçeklerden toplar. Yaz aylarında, yapraklar, çiçekler ve kökler onları nemli tutmak için günlük olarak sulanmalıdır, ancak asla hantal olmamalıdır.

Yukarı dönük herhangi bir çiçek bardağı su ile doldurulabilir ve oturmasına izin verilebilir. İlkbaharın sonbahar, kış ve daha serin kısımlarında, bitki her birkaç günde bir buğulanmalı ve toprağı kuru tutmak için yeterince sulanmalıdır.

Toprak: Bir ev bitkisi olarak yetiştirildiğinde, bu bitki bir orkide veya bromeliad toprak karışımı gerektirir. Bu, tek parça bahçe toprağı ile iki parça perlit veya ağaç kabuğu karışımına benzetilebilir.

Saksı Değişimi: Bu bitki büyüdükçe, çiçeklenme gerçekleşmeden önce, her seferinde saksı 12,5 cm olana kadar daha büyük bir saksı kullanılarak yeniden değiştirilmelidir.

Gübre: Yaz aylarında, bu bitkiye haftada bir dengeli gübre verin. Çiçek bardakları döllenmiş sıvı ile doldurulabilir. Ardından yapraklar ve toprak sulanır. Yılın diğer zamanlarında döllenmeyi ayda bir kez azaltın. Zamanında çiçek açmak için Mart ayı başında inatçı bitkilerin suyuna bir çay kaşığı Epsom tuzu ekleyin.

Nem: Yaz aylarında bu bitki nemli bir ortam ister. Yaprakların ve çiçeklerin günlük olarak nemlendirilmesi, bu bitkinin sağlıklı ve mutlu kalmasına yardımcı olacaktır.

Yayılma: Yıl boyunca çiçeklenme meydana geldikten sonra, yeni sürgünler kökünden sökülebilir ve ana bitkiden kırılabilir. Bunlar kendi potlarına aktarılabilir, burada birkaç hafta boyunca kök salırlar.

Çiçek açmayan için ipucu: Çiçeklenmeyi reddeden bir bitki için, elmalı plastik bir torbaya yerleştirin. Torbayı bir hafta boyunca yerinde bırakın. Elmanın etilen gazı tedaviden 1 ila 2 ay sonra çiçeklenmeye neden olur.
 

Benzer konular

Geri
Üst Alt