Kolay Muhallebi tarifi

Katılım
3 yıl 3 ay 14 gün
Mesajlar
297
Tepkime puanı
149
Cinsiyet
bPg20e
Kolay Muhallebi Malzemeler:

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağından biraz az tozşeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Biskrem veya istenilen bisküvi çeşidi
  • Bisküvileri ıslatmak için süt
  • Hindistan cevizi
  • Çikolata sosu
  • Su bardağı ölçüsü 200 ml’dir.
Kolay Muhallebi Yapılışı:

  • Tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın.
  • İyice karıştırın.
  • Ocağın üzerine alın.
  • Kaynayana kadar, sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra, biraz daha pişirip ocaktan alın.
  • Su ile ıslattığınız, iyice süzdürdüğünüz kase veya fincana, muhallebinin yarısını paylaştırın.
  • Süte batırıp çıkarttığınız bisküvileri yerleştirin.
  • Üzerlerine tekrar muhallebiyi paylaştırın.
  • Oda ısısına geldikten sonra, buzdolabına kaldırın.
  • En az 2-3 saat, soğumasını bekleyin.
  • Kase veya fincanlardan çıkarıp, bolca hindistan cevizine bulayın.
  • Arzuya göre çikolata sosu gezdirerek servis edin.
  • Afiyet olsun…
Kolay Muhallebi Püf Noktası:

  • Muhallebiyi paylaştırmadan önce kaseleri biraz su ile ıslatırsanız, servis ederken daha rahat çıkar.
  • Arzuya göre üzerini, dilediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. (Antep fıstığı, ceviz, fındık vs.Ekli dosyayı görüntüle 1830
 
Geri
Üst Alt